Ηλεία

Αγωνία και προβληματισμός στο προσωπικό μετά την απόφαση για λουκέτο στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Ακούστε το άρθρο

Έντονος προβληματισμός και αγωνία επικρατεί στους εργαζόμενους του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο του ιδρύματος.

Η αποϊδρυματοποίηση ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, το γνωστό σε όλους ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, γίνεται πράξη μετά τις ανακοινώσεις που έκαναν προ ημερών η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Αυτό σημαίνει ότι το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών οδεύει προς κλείσιμο αλλά άγνωστη παραμένει η τύχη των εργαζομένων οι οποίοι μέχρι και την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές δεν είχαν καμία ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον.

Έτσι σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, θα έχουν συνάντηση με την διοίκηση του ΚΕΠΕΠ με θέμα το μέλλον των εργαζομένων.

Ο δήμος είναι στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζει τα αιτήματά τους και θα ασκήσει στο βαθμό των δυνατοτήτων του πιέσεις ώστε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Το Παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών ήταν αρχικά ίδρυμα για παιδιά. Ωστόσο, σήμερα φιλοξενούνται εκεί τόσο παιδιά όσο και ενήλικες ηλικίας από 9 μέχρι 47 ετών. Πολλοί από τους ενήλικες έχουν ζήσει εκεί ή σε κάποιο άλλο ίδρυμα για πολλά χρόνια. Σήμερα διαμένουν εκεί 4 ανήλικοι και 45 ενήλικες με ένα εύρος αναγκών από βαριάς μορφής και πολλαπλές αναπηρίες με σύνθετα προβλήματα υγείας έως και ήπιας μορφής νοητική αναπηρία. To προσωπικό(νοσηλευτές, διοικητικό, τεχνικό) είναι λιγότερο από 25 άτομα.

Όλη η επικαιρότητα