Ηλεία

Αγωνίσματα… τύπου Survivor – Πρωτοβουλία οικιστών Σπιάτζας με κατασκευή πίστας στην αμμουδιά

Το στήσιμο ειδικά διαμορφωμένων πιστών με αθλήματα που συνδυάζουν ισορροπία, ευελιξία και ευστοχία στο τέλος της κούρσας, έχει πράξει μια ομάδα ανθρώπων στην παραλία της Σπιάτζας με στόχο την διασκέδαση όχι μόνο όσων συμμετέχουν στα αγωνίσματα, αλλά και όσων τα παρακολουθούν. Οι ιθύνοντες έχουν σχεδιάσει συνολικά δεκαέξι παιχνίδια, εκ των οποίων τα 5 έχουν ήδη παιχτεί. Τα αγωνίσματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Κυριακή και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όσους το επιθυμούν. Είναι μια δράση η οποία δεν έχει προσελκύσει χορηγίες αφού είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, άρα βραβεία δεν υπάρχουν. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πρωτοβουλίες ιδιωτών οι οποίοι προσφέρουν μικρά βραβεία, όπως γεύματα, παγωτά και άλλα.

Για τη δράση αυτή, μίλησε ο Παναγιώτης Ζωγόπουλος, που είναι ο ιθύνων νους μαζί με το γιό του Γιάννη για την κατασκευή και φανερά ικανοποιημένος για την αποδοχή από τον κόσμο δήλωσε: «Έχουμε φτιάξει όλο αυτό με μεγάλη κούραση και προσπάθεια εδώ και δυο μήνες. Ευχαριστούμε τον κόσμο που το έχει αγκαλιάσει. Το διασκεδάζουμε όλοι. Μερικοί το αποκαλούν Survivor, αλλά εμείς το αποκαλούμε παιχνίδια και μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Όσον αφορά τα αθλήματα, πρώτοι ξεκινούν οι μεγάλοι και μετά τα μικρά παιδιά. Αυτά όμως έχουν και κάποιες δυσκολίες. Προσπαθούμε να βάλουμε παιδιά άνω των 16 με 17 ετών, ενώ οι ηλικίες φτάνουν μέχρι και τα 65. Αυτό δείχνει ότι αξίζει αυτό που κάναμε».

Ανάλυση τέταρτου παιχνιδιού και ερωτήσεων

«Σήμερα παίζουμε το τέταρτο παιχνίδι, που θα παιχτεί και στη θάλασσα με κάποια κλειδιά που θα πάρουν απ’ αυτήν, αλλά και στη στεριά όπου θα υπάρχει στίβος μάχης, όπου θα πρέπει να πιάσουν κάποια κλειδιά με κάποια τσιγκέλια, να πάνε στον τελικό στόχο όπου κρέμονται δίσκοι τους οποίους πρέπει να ξεκλειδώσουν για να μπορέσουν να τους ρίξουν στα τσιγκέλια. Το παιχνίδι θα τελειώνει με το σκοράρισμα δυο δίσκων στο μεγάλο τσιγκέλι. Έχουν προηγηθεί ήδη τρία παιχνίδια. Έχουμε φτιάξει συνολικά περίπου 16 αθλήματα. Υπολογίζουμε να τελειώσουμε μέχρι τέλη Αυγούστου. Την Τρίτη είχαμε ένα πολύ ωραίο νυχτερινό παιχνίδι ερωτήσεων και είχαμε αρκετές πονηρές ερωτήσεις, για να περάσουμε καλά. Κάποιοι το παρεξήγησαν, αλλά δεν μας αγγίζει καθώς ειδοποιήσαμε εξ αρχής. Παρουσιαστής ήταν ένας φίλος του γιού μου, ονόματι Δημήτρης Γαλατάς, που σπουδάζει γιατρός, που ήρθε από τις Σέρρες. Πρώτο του μέλημα ήταν να ενημερώσει τους παρευρίσκοντες πως αν δεν θέλουν να ακούσουν κάποιες ερωτήσεις πονηρές, να αποχωρήσουν και να πάρουν και τα παιδιά τους ή να τα διώξουν. Δεν έφυγε όμως κανένας. Κάποιοι στο τέλος είπαν ότι ήταν σκληρό. Τι να λέγαμε όμως; Όλες οι ερωτήσεις είχαν βγει από την Google. Δεν υπήρχε δική μας ερώτηση ούτε ήταν προσωπικές. Ήταν στατιστικές ερωτήσεις».

«Έχουμε βάλει τη σφραγίδα μας»

Από την πλευρά του, ο γιός του Παναγιώτη Ζωγόπουλου, Γιάννης, ανέφερε: «Είναι μια προσπάθεια που έχει γίνει από τους οικιστές στη Σπιάτζα. Είναι κάτι επίκαιρο και έχει γίνει καθαρά για σκοπό διασκέδασης. Είναι μη κερδοσκοπικό και προωθεί ιδέες, όπως η ομαδικότητα, η ανταγωνιστικότητα και η ευγενής άμιλλα. Είναι ένα παιχνίδι που έχει αρκετές ομοιότητες με το γνωστό Survivor. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε βάλει τη σφραγίδα μας πάνω σ’ αυτό».

«Το φτιάξαμε για να περάσουμε καλά»

Τελευταία το λόγο πήρε η Ελένη Προκόπη, χρόνια κάτοικος της περιοχής, η οποία είπε: «Όλο αυτό το ετοίμασε ο χρόνια αδελφικός μου φίλος, Παναγιώτης Ζωγόπουλος με το γιό του, τον Γιάννη. Απ’ την πρώτη στιγμή που μου το είπε τον στήριξα, κυρίως ηθικά και όχι στην κατασκευή όλου αυτού. Από ‘κει και πέρα, το φτιάξαμε αυτό για να περάσουμε καλά εμείς και τα παιδιά μας. Επειδή δεν θέλαμε προβλήματα με κανέναν οικιστή και κανέναν εδώ στη θάλασσα, πήραμε άδεια από τον σύλλογο οικιστών Σπιάτζας. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο και τα μέλη. Είναι μια προσπάθεια να περάσουμε όλοι καλά κάθε Τετάρτες και Κυριακές, να ανεβάσουμε τη Σπιάτζα που έχει υποβαθμιστεί πολύ, όπου όλοι πάνε σε καντίνες και ξαπλώστρες και εμείς είμαστε εδώ χρόνια και τη στηρίζουμε γιατί μας αρέσει. Ο Πάνος και ο Γιάννης είχαν μια τέλεια ιδέα. Νομίζω δε θα σταματήσουν και θα κάνουν και του χρόνου κάτι. Εγώ και το παιδί μου πάντως είμαστε μαζί τους. Όσον αφορά την ύπαρξη επάθλου, δεν υπάρχει. Απλά κάποιοι που βλέπουν όλο αυτό και τους αρέσει ότι κάνουμε, λένε πως οι νικητές του αποψινού αγώνα πρέπει να έρθουν στην επιχείρησή τους ώστε να κεραστούν ένα παγωτό ή ένα τραπέζι. Από εμάς δεν υπάρχει δυνατότητα να έχουμε έπαθλο. Θα επιθυμούσαμε να είχαμε χορηγία από κάποιον, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι σε αυτό που κάνουμε παρά την έλλειψη χορηγού».

Όλη η επικαιρότητα