Καταναλωτές

Αγορά Αμαλιάδας: Η ελπίδα παραμένει «ζωντανή»!

15489_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)


«Ζωντανή» διατηρούν την ελπίδα οι καταστηματάρχες της Αμαλιάδας, οι οποίοι αισιοδοξούν ότι σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει η εικόνα της αγοράς.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, η αγοραστική κίνηση στην Αμαλιάδα παραμένει σε μέτρια επίπεδα, αν και το τελευταίο διήμερο φάνηκαν κάποια σημάδια ανάκαμψης.

Το βέβαιο είναι ότι οι καταναλωτές έχουν, όχι απλώς τη διάθεση να ψωνίσουν, αλλά την ανάγκη να βγουν στην αγορά να χαζέψουν και να κάνουν δώρα στον εαυτό τους και στους άλλους, παραμερίζοντας τη μιζέρια στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρη η χώρα.

Ωστόσο, τα χρήματα δεν επαρκούν και σε πρώτη φάση οι καταναλωτές επέλεξαν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε εφορίες, δάνεια, τέλη κυκλοφορίας και πάει λέγοντας, και έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα ψώνια.

Και μπορεί οι αγορές να έχουν μειωθεί δραστικά τα δύο τελευταία χρόνια, αφού οι καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν ότι έχουν απόλυτη ανάγκη ενώ τα δώρα σε φίλους και γνωστούς έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, οι καταστηματάρχες αισιοδοξούν ότι σήμερα και αύριο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Πάντως οι συνήθειες δεν έχουν αλλάξει και σε προτεραιότητα όσον αφορά τα ψώνια, είναι τα παιδιά, ακολουθούν οι γυναίκες και έπονται οι άνδρες, που πρώτα πρέπει να φροντίσουν για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας και μετά για τις δικές τους ανάγκες.

Οι καταστηματάρχες από την πλευρά τους, αν και βρισκόμαστε στις παραμονές των Χριστουγέννων, εξακολουθούν να έχουν προσφορές, σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν και το αγοραστικό κοινό αλλά και τις ίδιες τις επιχειρήσεις τους. Και βέβαια, οι προσφορές θα συνεχιστούν καθ\’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Όλη η επικαιρότητα