Ελλάδα Οικονομία

Αγοράζουν αυτοκίνητα λίγο πριν την κατάσχεση του λογαριασμού

Ακούστε το άρθρο

Στο ντου που κάνει η εφορία στους λογαριασμούς των εκατομμυρίων φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, απαντάνε με μαζική αγορά αυτοκινήτων…

Σε γιουρούσι στους τραπεζικούς λογαριασμούς εταιρειών και φορολογουμένων  έχει επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες το Υπουργείο Οικονομικών (μέσω της ΑΑΔΕ), το οποίο μετά την ολοκλήρωση των δόσεων των δανειακών συμβάσεων, αδειάζει τους λογαριασμούς των φορολογούμενων προσπαθώντας να μαζέψει τα απαιτούμενα ποσά για να καλύψει υποχρεώσεις, μισθούς, συντάξεις.

Μάλιστα έχει παρατηρηθεί τελευταία να «χτυπάνε» ακόμα και λογαριασμούς μικρομετόχων εταιρειών, που έχουν εκκρεμότητες. Έστω κι αν το ποσοστό τους σε αυτή είναι κάτω του 10%.

Προσφάτως εστάλησαν εκατοντάδες χιλιάδες σημειώματα με συστημένες επιστολές σε οφειλέτες, στους οποίους γνωστοποιούσαν ότι αν δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους εντός 30 ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης, θα προβούν σε δικαστικά μέτρα, όπως κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών κλπ. Βέβαια -υπάρχουν πολλές καταγγελίες- πως αυτή η προθεσμία δεν τηρείτε και μέσα σε 10 ημέρες το πολύ αδειάζουν τους λογαριασμούς, αιφνιδιάζοντας τους οφειλέτες.

Όχι όλους όμως, αφού κάποιοι αντιδρούν άμεσα, από τη μία μεταφέροντας ποσά σε συγγενικά πρόσωπα που δεν έχουν ακόμα πρόβλημα με την εφορία, ενώ έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της προκαταβολικής μεταφοράς εμβασμάτων για αγορά αυτοκινήτου, ακόμα κι αν δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο μοντέλο και τον εξοπλισμό!

Όπως μας μεταφέρουν εργαζόμενοι σε εξουσιοδοτημένες εκθέσεις καινούργιων αυτοκινήτων, πελάτες ζητούν τηλεφωνικά απεγνωσμένα το IBAN της εταιρείας για να μεταφέρουν άμεσα ποσά, προκαταβολικά για κάποιο αυτοκίνητο που θα αποφασίσουν μεταγενέστερα. Αφού μεταφέρουν το ποσό, κάποια στιγμή πάνε στην έκθεση με το καταθετήριο και αποφασίζουν ποιο αυτοκίνητο και με ποιο εξοπλισμό θα αγοράσουν με τα χρήματα που κατέθεσαν.

Με αυτό τον τρόπο, αγοράζουν αυτοκίνητο, ενώ η εφορία δεν βρίσκει τα ανάλογα ποσά στους λογαριασμούς τους. Όλα αυτά αναμένοντας και την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 120 δόσεων που έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση από το Καλοκαίρι…

Πηγή: newsauto.gr

Όλη η επικαιρότητα