Ηλεία

«Άγρια κόντρα» Λυμπέρη στην ΚΕΔΕ για Αφή Φλόγας

ΖΗΤΗΣΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ – 5.000 ΕΥΡΩ ΔΙΝΕΙ Η ΚΕΔΕ

Θα επιμείνει στην επόμενη συνεδρίαση σε 15 μέρες

Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε κατά την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Λυμπέρης για την μη αποδοχή του αιτήματός του, για «γενναία» χρηματοδότηση της οργάνωσης Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε συμμετοχή της ΚΕΔΕ χρηματοδότησης του σημαντικού αυτού γεγονότος όχι μόνο για την Ηλεία και την Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, με τον κ. Λυμπέρη να επιμένει ότι η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να είναι αμέτοχη και να μην συνεισφέρει προς τον δήμο Αρχ. Ολυμπίας, επιτελώντας ουσιαστικά το ρόλο της, την στήριξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Ο δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική χρηματοδότηση, η οποία να φτάνει τις 50.000 ευρώ, με την πλειοψηφία να εκφράζει αρνητική στάση. Τελικά, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ. Παράλληλα, πρότεινε όλοι οι επικεφαλής των ΠΕΔ της χώρας  τις μέρες της Αφής να βρεθούν στην Αρχ. Ολυμπία, όπου εκεί η ΚΕΔΕ θα πρέπει να έχει προγραμματίσει συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Λυμπέρης διεμήνυσε ότι το θέμα του ύψους της χρηματοδότησης θα επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση σε 15 μέρες περίπου, όπου εκεί θα ζητήσει να αλλάξει η απόφαση ως προς το χρηματικό ποσό και μετά την συνεδρίαση διεφάνη ότι πιθανόν να αλλάξει η αρνητική στάση και να αυξηθεί το ποσό.

«Τέθηκε η πρόταση για ένα ποσό της τάξεως των 5.000 ευρώ. Αυτά είναι αστεία πράγματα, όταν μιλάμε για ένα τέτοιο σπουδαίο παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός όπως είναι η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Όπως είχα κάνει και κατά το παρελθόν σε ανάλογο αίτημα για την αφή ως μέλος της ΚΕΔΕ και με την στήριξη του Αλέξη Καστρινού, είχαμε πετύχει ένα καλό ποσό,  έτσι και σήμερα δεν μπορούσα να δεχτώ, δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο. Πρέπει να στηριχτεί η οργάνωση της αφής και από την ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Πρέπει να στηριχτεί ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας σε αυτή του την προσπάθεια, σε μια σημαντική προσπάθεια φιλοξενίας ενός παγκόσμιου γεγονότος», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα