Media Ψυχαγωγία

Άγριες Μέλισσες: Το καυστικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για τα σκηνικά και η ανάλογη απάντηση του σκηνοθέτη

Ακούστε το άρθρο

Σχόλιο για την τηλεοπτική σειρά “Αγριες Μέλισσες” ανήρτησε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα στο Facebook.

Ανεβάζοντας φωτογραφία με στιγμιότυπο από τη σειρά με τις δύο αδερφές Σταμίρη στο τραπέζι του σπιτιού τους, έγραψε πως τα νοικοκυροκόριτσα στα χωριά τη δεκαετία του ’50 κεντούσαν τα προικιά τους και όσο φτωχικός κι αν ήταν ένας χώρος ήταν πάντα στολισμένος.

“Εκεί στις Άγριες Μέλισσες βάλτε ρε παιδιά ένα τραπεζομάντηλο στο σπίτι των τριών αδελφών. Δεκαετία του ‘50 τα νοικοκυροκόριτσα στα χωριά και στις πόλεις κεντούσαν τα προικιά τους και στόλιζαν τον χώρο τους όσο φτωχικός κι αν ήταν. Τι είναι αυτό το ξερό τραπέζι το ρουστίκ μες τη μέση. Και γύρω οι τοίχοι άδειοι, ούτε ένα κεντημένο ‘Καλημέρα σας’ που λέει ο λόγος. Ανεπρόκοπες κι οι τρεις σα δε ντρέπονται”.

Στα σχόλια που ακολούθησαν της ανάρτησης και αυτό του σκηνοθέτη της σειράς Σπύρου Μιχαλόπουλου ο οποίος όπως λέει δεν θέλει να σχολιάσει την άποψη της κυρίας Ακρίτα αλλά τις υπόλοιπες περί λαθών

“Είναι δικαίωμα του κάθε ενός να έχει διαφορετική άποψη επί όλων των θεμάτων. Εμείς λοιπόν επιλέξαμε έτσι να το χειριστούμε το ζήτημα. Αν αυτό σας ξενερώνει έχετε πολλές επιλογές”, λέει ο κος Μιχαλόπουλος μεταξύ άλλων

Η απάντηση του Σπύρου Μιχαλόπουλου

“Δεν ήθελα να σχολιάσω την άποψη της κυρία Ακρίτα αλλά θέλω όμως να σχολιάσω τις υπόλοιπες απόψεις περί λαθών. Κατ’ αρχάς δεν είναι λάθος που δεν μπήκε τραπεζομαντηλο.Ειναι μια άποψη του σκηνογράφου,που δεν χρειάζεται συστάσεις, και είναι αποδεκτή όσο έχει να κάνει με τους χαρακτήρες του σεναρίου.Το καλημέρα υπάρχει στη κρεβατοκάμαρα των κοριτσιών ,πράγμα που προφανώς πέρασε απαρατήρητο απ’ όλους σας.Αν η Δροσω βρίσκεται στη βρύση συχνά έχει να κάνει με τη γεωγραφία των ηρώων και που κινούνται στη σειρά.Καποιοι βρίσκονται συχνότερα σε κάποιους χώρους.Οσοι έχουν ζήσει σε επαρχία το 60 το ξέρουν αυτό. Είναι δικαίωμα του κάθε ενός να έχει διαφορετική άποψη επί όλων των θεμάτων.Εμεις λοιπόν επιλέξαμε έτσι να το χειριστούμε το ζήτημα.Αν αυτό σας ξενερώνει έχετε πολλές επιλογές.Ειναι.μια σειρά που ποναμε και έχουμε ρίξει το βάρος στις ερμηνείες κι όχι στην πραγματική απεικόνιση της εποχής.Αλλωστε απ’ ότι διαβάζω εδώ κανείς δεν έχει τεκμηριωμένη άποψη..π.χ.τσαντες.Ολες οι παρατηρήσεις σας ακούγονται..και σας ευχαριστούμε πολύ για την ενασχόληση σας”.

Mε την κα Ακρίτα να του απαντά

“Elena Akrita Spiros Michalopoulos ναι αλλά τηλεθεατές είμαστε Σπυρο μου, σε μας απευθυνεστε και μπορούμε να πούμε κι εμείς τη γνώμη μας νομίζω. Και μάλιστα όταν έχουμε στηρίξει τη σειρά. Έτσι όπως διατυπώνεις την απάντηση σου (‘αν σάς ξενερωνει’ δείτε κάτι άλλο κλπ), γίνεσαι αφοριστικός κι αλαζονικός.
Κι αν θες να κάνουμε και κριτική …επί της ουσίας μια χαρά μπορούμε. Και ειδικά εσυ το ξέρεις πολύ καλά. Εκτός αν είστε τέλειοι.
Όσο για τη βρύση που λες, η Δρόσω είναι έγκυος. Όταν λοιπόν τη μαλώνουν οι αδελφές της να μην κάνει δουλίτσες του σπιτιού, κανείς σας δεν έχει παρατηρήσει ότι σηκώνει το κανάτι το ασήκωτο στην κατάσταση της;”

Η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα

via

Όλη η επικαιρότητα