Καιρός

«Αγριεύει» ο καιρός: Νέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες αναμένεται να «αγριέψει» ακόμη περισσότερο από αύριο Παρασκευή ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κορυφαίο Έλληνα μετεωρολόγο, Δημήτρη Ζιακόπουλο, την Παρασκευή, μία ανώτερη ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί από την Ουκρανία προς την περιοχή μας θα προκαλέσει βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Το Σάββατο (16/2), οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία σχεδόν παντού θα εξασθενήσουν.

pasa14
kairos1
sav12

Ως προς τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν προβλέπονται σημαντικές αλλαγές.

Την Κυριακή (17/2), μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις (ορεινά Κρήτης). Οι B-BA άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Όμως, οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Τέλος, τη Δευτέρα και την Τρίτη (18-19/2), θα επικρατήσουν σχεδόν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Πέρα από την ηλιοφάνεια και τους ασθενείς ανέμους, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φθάνοντας τους 18 βαθμούς.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα