Ελλάδα

Αγρίνιο: Κωφάλαλη πληρώνει χρόνο ομιλίας που δεν μπορεί να χρησιμοποιεί!

Ακούστε το άρθρο

Στη «μέση του ωκεανού» αισθάνεται πως βρίσκεται μια 35χρονη Αγρινιώτισσα κωφάλαλη, η οποία έχει συμβόλαιο με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, χωρίς όμως να μπορεί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο ομιλίας του συμβολαίου της σε μηνύματα, μέσω των οποίων μπορεί και έχει ανάγκη να επικοινωνεί.

Η Αγρινιώτισσα, μέσω του ΙΝΚΑ προσπαθεί να δει αν μπορεί να υπάρξει λύση στο αίτημά της, να εκμεταλλευτεί δηλαδή ολόκληρο τον χρόνο ομιλίας σε μηνύματα βρίσκοντας. Ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ και Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Λεχουρίτης έκανε δύο κρούσης μέχρι στιγμής στην εταιρεία, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα, ενώ καλεί να υπάρξει επικοινωνία με την εταιρεία, για να εξεταστεί αν υπάρχει διάθεση ώστε να βρεθεί λύση για το ύψος του λογαριασμού και να αναζητηθεί μια διαφορετική φόρμουλα επικοινωνίας αυτού του ανθρώπου, μόνο με μηνύματα και όχι με χρεώσεις τηλεφώνου που ούτως η άλλως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει.

«Κωφάλαλη πήγε σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και της έκαναν σύνδεση, ενώ η γυναίκα δεν μπορεί να μιλήσει. Η χρήση του κινητού είναι εφικτή μόνο μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων. Παρόλο που στην εταιρεία γνώριζαν το πρόβλημα, καθώς είχε την σύνδεση από τις 11 Ιουνίου 2015, της ανανέωσαν το συμβόλαιο με αποτέλεσμα ο λογαριασμός αυτή τη στιγμή να ανέρχεται περίπου στα 176 ευρώ το μήνα, χωρίς να μπορεί να καλύψει την ανάγκη της για συνομιλία μέσω μηνυμάτων. Ως ΙΝΚΑ επικοινώνησα με την εταιρεία, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επικοινωνία εκ μέρους της. Καταγράφηκε στην επικοινωνία πως υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα με την γυναίκα, όπως επίσης και το αίτημά της αν υπάρχει κάποιο άλλο ειδικό πρόγραμμα επικοινωνίας μόνο μέσω μηνυμάτων. Η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει σχετικό πρόγραμμα. Θα αναγκαστούμε σαν φορέας να απευθυνθούμε στην Εισαγγελία και από κει και πέρα ο Εισαγγελέας να εξετάσει τι έχει συμβεί και ποιός έκανε την σύνδεση με ένα άτομο που είναι κωφάλαλο. Το ζητούμενο είναι πως η γυναίκα μου κατήγγειλε την όλη κατάσταση και θεωρώ πως αυτού του είδους οι περιπτώσεις πρέπει να διερευνώνται» σημείωσε στη «Σ» ο κ. Λεχουρίτης.

«Ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει και να ρωτά τα πάντα πριν την οποιαδήποτε σύναψη συμβολαίου με εταιρεία, καθώς αν γίνει θα είναι πολύ αργά. Ως ΙΝΚΑ καλούμε να υπάρξει επικοινωνία με την εταιρεία για να δούμε αν υπάρχει διάθεση ώστε να βρεθεί λύση ως προς το ύψος του λογαριασμού και να αναζητηθεί μια διαφορετική φόρμουλα επικοινωνίας αυτού του ανθρώπου μόνο με μηνύματα και όχι με χρεώσεις τηλεφώνου που δεν χρησιμοποιεί» συμπλήρωσε ο Γιώργος Λεχουρίτης.

Πηγη: sinidisi.gr

Όλη η επικαιρότητα