Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αγρίνιο: Με μάσκες La casa de Papel χτυπούσαν Ρομά διαρήκτες

Ακούστε το άρθρο

Η συνολική λεία των διαρρήξεώ τους φτάνει τα 46.500 ευρώ 

Επηρεασμένα από την σειρά La casa de Papel ήταν τα μέλη της σπείρας των Ρομά που χτυπούσαν μονοκατοικίες στο Αγρίνιο και συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, κατά την οποία έσπασαν μπάρες διοδίων και εμβόλισαν περιπολικά τραυματίζοντας έναν αστυνομικό!

Οι τρεις αποκριάτικες μάσκες που κατασχέθηκαν επιβεβαιώνουν ότι η οργάνωση της σπείρας βασιζόταν σε στοιχεία από την γνωστή τηλεοπτική παραγωγή. Οι πέντε δράστες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, διέπραξαν από τις 19 Δεκεμβρίου του 2019 εννέα καλά μελετημένες διαρρήξεις σε μονοκατοικίες, από τις οποίες άρπαξαν κοσμήματα και μετρητά συνολικής αξίας 46.500 ευρώ.

Περιπολικά της Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου είχαν εντοπίσει στο ύψος της Γαβρολίμνης στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου- Αγρινίου το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες της τελευταίας διάρρηξης, ένας 21χρονος, ένας 30χρονος και ένας 46χρονος και τους καταδίωξαν ως τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όπου το όχημα έσπασε τις μπάρες των διοδίων και κατευθύνθηκε προς την Πάτρα.

Στην καταδίωξη χρειάστηκε η συνδρομή αστυνομικών της Πάτρας από την Άμεση Δράση, την Ασφάλεια, την Ο.Π.Κ.Ε. και την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, ώσπου να εγκλωβιστεί το όχημα των κακοποιών στην περιοχή του «Κρεμανταλά» στην Αρόη. Όμως, ο 30χρονος οδηγός εμβόλισε ένα από τα περιπολικά τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό, πριν συλληφθεί!

Ο 21χρονος και ο 46χρονος διέφυγαν αρχικά με ένα λευκό βαν που οδηγούσε ένας 26χρονος συνεργός τους που πήγε να τους παραλάβει μαζί με μια 23χρονη στο ύψος των διοδίων της εθνικής οδού Πατρών– Αθηνών στην περιοχή Άγιος Βασίλειος, όμως ακινητοποιήθηκαν στα διόδια του Ρίου και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν η λεία της διάρρηξης, που ήταν 1.990 ευρώ, 6.604 δολάρια, κοσμήματα και ρολόγια, αλλά και ένας φορητός ασύρματος συντονισμένος στην συχνότητα της Αστυνομίας και ένα ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Agrinio-speira-maskes

Μετά την εξάρθρωση της σπείρας, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ενός 25χρονου που αναζητείται για να συλληφθεί. Σε βάρος των συνολικά έξι Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος γιαδιακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και σε συνέργεια, απείθεια, αντίσταση, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, παράνομη κατοχή ασυρμάτου, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πρόκληση σωματικής βλάβης και υπόθαλψη εγκληματία κατά περίπτωση και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Όλη η επικαιρότητα