Αιτωλοακαρνανία

Αγρίνιο: Μήνυση ηλικιωμένης σε γηροκομείο – Καταγγέλλει ότι την χτυπούσαν και την παραμελούσαν

Η καταγγελία ανέφερε περιστατικά βίας κατά της ηλικιωμένης με χτυπήματα στα χέρια και στον ώμο, ενώ σε επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους ανέφερε ότι δεν της έδιναν φαγητό και την παραμελούσαν
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρή καταγγελία έγινε από ηλικιωμένη τρόφιμη του γηροκομείο «Χριστιανική Ένωση» ατο Αγρίνιο,στην οποία αναφέρεται στην κακομεταχείριση και την παραμέλησή της από το προσωπικό.

Ο «εφιάλτης» ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου όταν συγγενείς της ηλικιωμένης αποφάσισαν να την μεταφέρουν στο συγκεκριμένο γηροκομείο, δεδομένου ότι λάμβανε φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού, μιας και αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας.

Έπειτα από λίγο καιρό όμως η ηλικιωμένη έκανε παράπονα για τις συνθήκες που επικρατούσαν στον οίκο ευγηρίας της Χριστιανικής Ενωσης. Η καταγγελία ανέφερε περιστατικά βίας κατά της ηλικιωμένης με χτυπήματα στα χέρια και στον ώμο, ενώ σε επικοινωνία με τους δικούς της ανθρώπους ανέφερε ότι δεν της έδιναν φαγητό και την παραμελούσαν, ενώ λόγω κινητικών προβλημάτων δεν μπορούσε να σηκωθεί μόνη της από το κρεβάτι.

«Δεν της έδωσαν τα τρόφιμα που της πήγαμε»

Ακόμη, συγγενείς της ηλικιωμένης, ανέφεραν ότι την επισκέφθηκαν τον περασμένο μήνα και της άφησαν διάφορα τρόφιμα και σοκολάτες, τα οποία αν και τα ζήτησε η ίδια ηλικιωμένη, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, δεν τα πήρε ποτέ…

Λίγες μέρες πριν, όταν η γυναίκα έπεσε από το κρεβάτι της και χτύπησε σοβαρά στο ισχίο, δεν φρόντισαν να την περιθάλψουν. «Ακόμα και τη νύχτα που χτύπησε δεν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον», λένε συγκεκριμένα. Η ηλικιωμένη, όμως έφερε σοβαρό τραυματισμό και χρειάστηκε χειρουργείο.

Η ηλικιωμένη, η οποία με δυσκολία κατάφερε να περιγράψει όσα ζούσε στο agriniopress.gr, υποστήριξε ότι με τη βία της έσπρωχναν με το κουτάλι ελάχιστη τροφή στο λαιμό. «Με χτύπησαν στο χέρι, στον ώμο. Έπεσα από το κρεβάτι και χτύπησα στο ισχίο, δεν μπορώ να σας δείξω», είπε η 93χρονη γυναίκα που χειρουργήθηκε τελικά με επιτυχία την Μ. Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη καταθέσει στην Αστυνομία ο γιος της ηλικιωμένης, ενώ σε κατάθεση προχώρησε και η ίδια σε αστυνομικούς που την επισκέφθηκαν στο σπίτι της, διότι δεν μπορεί να μετακινηθεί εξαιτίας προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Η μήνυση έγινε λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και κλήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές να καταθέσουν και οι δύο πλευρές.

Από την πλευρά του Γηροκομείου ξεκαθαρίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις που κάποιος ασθενείς αντιμετωπίζει πρόβλημα, σε κάθε κρεβάτι για την ασφάλεια του, υπάρχει κάποιο μέσο προφύλαξης.

Ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Ένωσης Σπύρος Παπαθανασίου ξεκαθάρισε ότι όσα έχουν καταγγελθεί «είναι ανυπόστατα» και το θέμα ερευνούν ήδη οι αρμόδιες αρχές που θα λάβουν και τις σχετικές απαντήσεις.

Πηγή:  achaianews.gr

Όλη η επικαιρότητα