Αιτωλοακαρνανία

Αγρίνιο: “Μας παρέκαμψαν για τον Μητροπολίτη Κοσμά”

Η καταγγελία της σύζυγου διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ, που τον παρέκαμψαν για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη.
Ακούστε το άρθρο

Δεν ήθελε να εμβολιαστεί, δεν ήθελε να διασωληνωθεί και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Covid του «Ευαγγελισμού».

Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κόσμα που διασωληνώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αγρινίου και μεταφέρθηκε αυθημερόν στην εντατική του «Ευαγγελισμού».

«Είναι δεσπότης όπως και ένας πολιτικός θα βρει. Εμείς δεν είμαστε τίποτα. Δεν μπορούμε να βρούμε. Δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια», καταγγέλει σύζυγος διασωληνωμένου εκτός ΜΕΘ, που τον παρέκαμψαν για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη.

Για 10η ημέρα ο σύζυγος της κ. Νίκης είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αγρινίου. Είναι 58 χρονών και πλήρως εμβολιασμένος, όμως κρεβάτι βρέθηκε μόνο για τον 80χρονο Μητροπολίτη που δεν ήθελε ούτε να εμβολιαστεί, ούτε να διασωληνωθεί.

«Από τις 24/11 είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και περιμένουμε να βρεθεί κρεβάτι. Απλά μας λένε να περιμένουμε και περιμένουμε».

Όλοι είναι εμβολιασμένοι στην οικογένεια. Από τους ίδιους μέχρι τον 19χρονο γιο τους. Ετοιμάζονταν να εμβολιάσουν και την 13χρονη κόρη τους αλλά τους πρόλαβε ο κορωνοϊός.

«Νόσησε αλλά δεν πρόλαβε. Εγώ έκανα και την τρίτη δόση. Ο γιος μου θα έκανε την επαναληπτική δόση μαζί με την κόρη μου αλλά δεν πρόλαβε».

Μια οικογένεια που έκανε τα πάντα για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό όμως δε δικαιούται σήμερα ούτε μια θέση στην εντατική για να νοσηλεύσει τον 58χρονο πατέρα.

«Απλά περιμένουμε να βρούμε κρεβάτι και αν δεν βρούμε κρεβάτι με δύο αρνητικά rapid θα προσπαθήσουν να τον αποσωληνώσουν εδώ στο Αγρίνιο».

Δύο φορές πήγε στο νοσοκομείο Αγρινίου, παλεύοντας με τον κορωνοϊό επί 30 ημέρες.

«Τον έφεραν στο σπίτι σε πολύ κακή κατάσταση. Πεινασμένο, λερωμένο. Τον αλλάξαμε και έφαγε 1,5 πιάτο σούπα. Τον είδα ότι χειροτέρεψε. Πήρα το ΕΚΑΒ και ξαναπήγε στο νοσοκομείο».

Πάνω από 120 ασθενείς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, περιμένουν, όπως ο 58χρονος Σπύρος, σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ.

«Δεν είναι όλοι σε ΜΑΦ. Οι περισσότεροι είναι σε κοινούς θαλάμους. Με άλλους ασθενείς Covid. Εκτεθειμένοι στα νοσοκομειακά μικρόβια χωρίς εξοπλισμό, χωρίς προσωπικό. Δυστυχώς περιμένουν τον θάνατο», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα