Ηλεία

Αγρότες Ηλείας: Διαμαρτυρία και στο Νοσοκομείο

Ακούστε το άρθρο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Ν. Πύργου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΟΑΣΗ χθες το μεσημέρι, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αφυπνίσει τη Διεύθυνσή του και να θέσει επί τάπητος όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υφίστανται στον τομέα της υγείας στο νομό Ηλείας.

Ειδικότερα, έγινε προσπάθεια συνάντησης με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε από το γραφείο του και τη θέση του αναπλήρωνε ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου Χάλεντ Ακμπαράουι, στον οποίο και τέθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που έχουν εντοπίσει και χρίζουν άμεσης επίλυσης. Αρχικά, έγινε αναφορά στο μειωμένο ιατρικό προσωπικό ειδικά στη ΜΕΘ και στον ελάχιστο αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού, που ανταποκρίνεται με τεράστια δυσκολία στις ανάγκες των ασθενών. «Τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού πρέπει να λειτουργούν σωστά προς όφελος του λαού, ενώ θα πρέπει να είναι πλήρως εξοπλισμένα», συμπλήρωσε ο κ. Βομπίρης. Στόχος της ΟΑΣΗ μέσα από τους συνεχείς αγώνες είναι να αποκτήσει κάθε πολίτης το δικαίωμα για δημόσια δωρεάν υγεία και εξοπλισμένα νοσοκομεία προς όφελος του. Από την πλευρά του, ο κ. Ακμπαράουι βρέθηκε σύμφωνος με όλα τα αιτήματα που του παρατέθηκαν, καθώς αποτελούν μόνιμες διεκδικήσεις από πλευράς διοίκησης.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης των Μπλόκων με τους αρμόδιους υπουργούς της Πέμπτης, τέθηκαν και τα προβλήματα της υγείας πανελλαδικά. Η αντίδραση των κυβερνόντων αποδεικνύει πως είναι απέναντι στους αγρότες, χαρακτηρίζοντας πως όλα λειτουργούν καλά στην Ηλεία και οι τοπικές μονάδες υγείας είναι κορυφαίες. Επιπλέον, παρέδωσαν ψήφισμα για τις υπηρεσίες υγείας στο νομό που είναι υποβαθμισμένες και αναγκάζουν τους πολίτες να βάζουν ακόμα πιο βαθειά το χέρι τους στην τσέπη για να καλύψουν τις ιατρικές τους ανάγκες.

Όλη η επικαιρότητα