Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Aχαΐα: Εδεναν το ΑΤΜ με συρματόσκοινο και το τραβούσαν με φορτηγο!

bnm.jpg

Με έξυπνο αλλά… θορυβώδη τρόπο έκλεβε ΑΤΜ από τράπεζες σπείρα στην περιοχή του Αιγίου. Τα μέλη της πενταμελούς σπείρας έδεναν με συρματόσκοινο τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και ύστερα τα αφαιρούσαν τραβώντα με φορτηγό!

Δείτε την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σπείρα αποτελούμενη από πέντε άνδρες, ηλικίας 35, 33, 26, 24 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας από κοινού, μετέβαιναν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο σε χώρους όπου ήταν τοποθετημένα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, τα οποία αφού έδεναν με συρματόσχοινο επιχειρούσαν να τα αφαιρέσουν τραβώντας τα με το όχημα.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις απόπειρας κλοπής μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών, που οι δράστες είχαν διαπράξει πριν έξι μήνες περίπου στο Αίγιο και στο Διακοπτό, καθώς και μία διάρρηξη σε μεταφορική εταιρεία της περιοχής από όπου αφαίρεσαν φωτοβολταϊκό εξοπλισμό μεγάλης αξίας.

Πιο συγκεκριμένα:

– Την 7-12-2012 το βράδυ, οι δράστες έθραυσαν με Ι.Χ.Φορτηγό την τζαμαρία καταστήματος αθλητικών ειδών στο Διακοπτό, έδεσαν το Α.Τ.Μ που υπήρχε στο χώρο με συρματόσχοινο και επιχείρησαν να το αφαιρέσουν τραβώντας το με το όχημα.

Το φορτηγό που τα μέλη της σπείρας χρησιμοποίησαν για την αποκόλληση του Α.Τ.Μ. στη συγκεκριμένη περίπτωση, το είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες πριν από το Αίγιο, ενώ το ίδιο βράδυ, είχαν διαρρήξει και ένα κατάστημα σιδηροκατασκευών στην ίδια περιοχή, από όπου είχαν αφαιρέσει εργαλεία συνολικής αξίας 1.800 ευρώ, μεταξύ των οποίων και το συρματόσχοινο που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα ρυμούλκησης.

– Την 19-12-2012, το βράδυ, με την ίδια μέθοδο επιχείρησαν να αποκολλήσουν και να αφαιρέσουν ένα ακόμα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών που ήταν τοποθετημένο σε καφετέρια στο Αίγιο.

– Την 27-1-2013 το βράδυ, οι δράστες διέρρηξαν κατάστημα μεταφορικής εταιρείας στο Αίγιο και αφαίρεσαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο, φωτοβολταϊκό εξοπλισμό και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 86.000 ευρώ.

Από τις έρευνες των αστυνομικών ανευρέθηκαν στον Ασπρόπυργο και στο Αίγιο τα δυο φορτηγά που είχαν αφαιρέσει οι δράστες τα οποία αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιγίου.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

Όλη η επικαιρότητα