Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Aχαΐα: Εντοπίστηκαν σώοι οι ορειβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο Παναχαϊκό (νεότερο)

Ακούστε το άρθρο

23:35 Εντοπίστηκαν σώοι πριν από λίγο οι δύο νεαροί ορειβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο Παναχαϊκό.

Οι δύο φοιτητές εντοπίστηκαν από την πρώτη ομάδα της ΕΜΑΚ κοντά στο καταφύγιο και σε λίγο φτάνει στο σημείο η ομάδα της ΕΜΑΚ για να τους παραλάβει.

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πάτρας, όταν ενημερώθηκε πως δύο νεαροί φοιτητές που είχαν πάει για ορειβασία στο βουνό του Παναχαϊκού, έχουν εγκλωβιστεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της ελάχιστης ορατότητας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ομάδες της Πυροσβεστικής και της 6ης ΕΜΑΚ της Πάτρας, οι οποίοι και προσπαθούν να εντοπίσουν τους δύο νεαρούς και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Γίνεται προσπάθεια εντοπισμού και προσέγγισης των ορειβατών μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Οι ορειβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, επικοινώνησαν οι ίδιοι με το κέντρο της Πυροσβεστικής και δήλωσαν αδυναμία να «κατέβουν» το βουνό λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων.


Οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή του καταφυγίου, καθώς η αρχική πληροφορία και το στίγμα που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ ανέφεραν το συγκεκριμένο σημείο. Η μία από τις δύο ομάδες των δέκα ανδρών που προσέγγισε στο Καταφύγιο, δεν εντόπισε τους δύο ορειβάτες.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα