Εκπαίδευση Ηλεία

ΑΕΙ Μουσειολογίας από φέτος στον Πύργο – Πλήρης επιβεβαίωση της εφ. «Πατρίς»

Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση 2+1 πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε προχθές αργά το βράδυ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόλου.

Η σημαντική αλλαγή αφορά την ίδρυση ΑΕΙ Μουσειολογίας στον Πύργο, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρωτοσέλιδο της εφ. «Πατρίς» την περασμένη Δευτέρα περί αναθεώρησης του αρχικού πλάνου.

Το πρωτοσέλιδο της εφ.«Πατρίς»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γαβρόγλου αντιλήφθηκε την αδικία εις βάρος του Πύργου, αλλά και εις βάρος των σπουδαστών, για αυτό αποφάσισε να ιδρύσει τη Μουσειολογία, προσφέροντας και μία ακόμα επιλογή στους σπουδαστές του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ του Πύργου.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το αρχικό σχέδιο που είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου, οι σπουδαστές του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε ένα από τα Τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, ανεξάρτητα από το Τμήμα στο οποίο εντάχθηκαν,  ως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2019 και με επιπλέον μαθήματα που θα καθοριστούν με πράξη του Προέδρου του Τμήματος, ύστερα από σχετική απόφαση της Συνέλευσης Τμήματος και έγκριση της Συγκλήτου με την οποία γίνεται αντιστοίχιση μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος ΤΕΙ με μαθήματα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος του Πανεπιστημίου.

Παρέμβαση καθοριστικής σημασίας για την Πολιτιστική Στρατηγική του τόπου, από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γιάννη Λυμπέρη.

Όλη η επικαιρότητα