Αχαϊα

Αίγιο: Ιερείς παραλίγο να πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης – Γλίτωσαν τα χειρότερα

Οι δύο ιερείς διαπίστωσαν εγκαίρως πως ο τρόπος που τους υποδείκνυαν οι δράστες να κάνουν τη συναλλαγή δεν ήταν ο συνήθης που ακολουθούν
ιερέας
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες μέσω διαδικτυακών τραπεζικών συναλλαγών με αποτέλεσμα την κλοπή σημαντικών ποσών από ανυποψίαστους πολίτες.

Στο στόχαστρο επιτήδειων βρέθηκαν και ιερείς στο Αίγιο.

Συγκεκριμένα,  παραλίγο να πέσουν θύματα απάτης δυο ιερείς σε Διακοπτό και Αίγιο. Ωστόσο οι δύο ιερείς διαπίστωσαν εγκαίρως πως ο τρόπος που τους υποδείκνυαν οι δράστες να κάνουν τη συναλλαγή δεν ήταν ο συνήθης που ακολουθούν.

«Εφιστούμε, την προσοχή στους κληρικούς μας, αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, επισημαίνοντας ότι «οι καιροί είναι πονηροί και ως εκ τούτου χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σε διαρκή εγρήγορση, ώστε να προλάβουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Την ίδια ώρα άγνωστοι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερες από 11.500 ευρώ από Πατρινούς, αποστέλλοντας τους ηλεκτρονικά και γραπτά μηνύματα με σύνδεσμο η ενεργοποίηση των οποίων «οδηγούσαν» σε ιστοσελίδες που έμοιαζαν με εκείνη των τραπεζών που διατηρούν καταθετικούς λογαριασμούς. Οταν πληκτρολόγησαν τους κωδικούς τους, τα λεφτά τους έκαναν φτερά.

Στην πρώτη περίπτωση «τράβηξαν» 6.000 ευρώ, στη δεύτερη 4.590 και στην τρίτη πραγματοποίησαν αγορές 950 ευρώ, μέσω της κάρτα του θύματος.

Όλη η επικαιρότητα