Ηλεία

Αιμοδοσία ΕΛΜΕ Ηλείας: «Χρειαζόμαστε περισσότερους αιμοδότες, οι ανάγκες μας συνεχώς αυξάνονται»

Νέα έκκληση από το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και την ιατρό Έλσα Ζαχαριαδάκη για αύξηση των αιμοδοτών και των αιμοδοτριών, αφού καθημερινά είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται αίμα
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, η πρώτη αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας, για το 2023.

Η δράση έγινε με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και το ενθαρρυντικό, πέρα από το γεγονός ότι συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν ότι αρκετοί από αυτούς συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αιμοδοσία και είναι εν δυνάμει νέοι αιμοδότες και αιμοδότριες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά και η ιατρός κα Έλσα Ζαχαριαδάκη.

«Είναι μία πάρα πολύ καλή αιμοδοσία, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από την ΕΛΜΕ Ηλείας»
Χαρακτηριστικά για τη χθεσινή αιμοδοσία η κα Έλσα Ζαχαριαδάκη τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημ. «Πατρίς».

“Σήμερα είναι μία πάρα πολύ καλή αιμοδοσία, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από την ΕΛΜΕ Ηλείας, ο κόσμος προσέρχεται στο χώρο της περιφερειακής διεύθυνσης Ηλείας και δίνει λίγο από το αίμα του, το πολύτιμο αυτό αγαθό και τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια αυτή που γίνεται, πρέπει να διοργανώνονται τέτοιες δράσεις, αφού στηρίζεται ο κόσμος του νομού, που χρειάζεται αίμα. Οι ανάγκες του νοσοκομείου Πύργου σε αίμα είναι πολύ μεγάλες, ειδικά αυτή την περίοδο είναι ακόμη περισσότερες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και για έναν άλλο λόγο σήμερα, αφού βλέπουμε ότι έρχονται και νέοι αιμοδότες. Για πρώτη φορά δίνουν αίμα αιμοδότες και αιμοδότριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, οπότε βλέπουμε την οικογένεια της αιμοδοσίας, σιγά-σιγά να μεγαλώνει. Γίνονται μικρά βήματα, αλλά συνολικά η προσπάθεια είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστούμε και τον κ. Γιαννόπουλο που μας παραχώρησε αυτό το χώρο και υποστηρίζει πάντα τις δράσεις μας”.

«Η προσέλευση στο νοσοκομείο του Πύργου για αίμα, δυστυχώς δεν αυξάνεται με γοργό ρυθμό»
Σε ερώτησή μας αν έχει αυξηθεί η προσέλευση αιμοδοτών και αιμοδοτριών στο νοσοκομείο του Πύργου, μετά τη λήξη των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοιού, η κα Ζαχαριαδάκη μας τόνισε ότι δυστυχώς η προσέλευση ατόμων για να δώσουν αίμα, δεν έχει αυξηθεί ιδιαίτερα και αυτό τους δημιουργεί πολύ μεγάλο άγχος και αγωνία, καθ’ ότι έχουν συνεχώς νέους ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται άμεσα αίμα, για να μην υπάρξει σοβαρότερο πρόβλημα για την υγεία τους.

“Η προσέλευση στο νοσοκομείο του Πύργου για αίμα μπορώ να πω ότι είναι ίδια με πριν. Δυστυχώς δεν αυξάνεται με γοργό ρυθμό ο αριθμός των αιμοδοτών που έρχεται στην αιμοδοσία μας, αντιθέτως αυξάνονται πολύ οι ανάγκες μας. Έρχονται ολοένα και περισσότερο ασθενείς στο νοσοκομείο μας που χρειάζονται αίμα. Και αυτό είναι που μας στεναχωρεί και μας αγχώνει, γιατί θέλουμε να μην κινδυνέψει κανείς από έλλειψη αίματος, να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο και όταν θέλει αίμα να βρίσκει, να μεταγγίζεται εκείνη τη στιγμή και να φεύγει. Πράγμα το οποίο δεν είναι πάντα εφικτό και για αυτό προσπαθούμε να διοργανώνονται συχνά τέτοιες δράσεις. Οι αιμοδότες και οι αιμοδότριες μπορεί να έρχονται και στο χώρο της αιμοδοσίας, απ’ όλο το νομό, για να δίνουν αίμα και τα πρωινά και κάποια απογεύματα, μετά από συνεννόηση, για να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο αγαθό, που μπορεί να σώσει αρκετούς ανθρώπους”.

«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή»

Ακόμη ο κ. Ανδρέας Νικολόπουλος μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και καθηγητής στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, στάθηκε και αυτός στη μεγάλη συμμετοχή που υπήρχε στη χθεσινή αιμοδοσία, τονίζοντας ότι η ΕΛΜΕ είναι πάντα δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες, που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και ιερό σκοπό.

“Σήμερα η ΕΛΜΕ Ηλείας σε συνεργασία με την αιμοδοσία του νοσοκομείου Πύργου διοργάνωσε την πρώτη αιμοδοσία για τη χρονιά. Προσπαθούμε να συνεισφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας με τις δράσεις αυτές, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και τους συναδέλφους να έρθουν αιμοδοτήσουν και να δώσουν το αίμα τους για τους συνανθρώπους τους. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή, που είναι αθρόα και ελπίζουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο μας να έρθουν να αιμοδοτήσουν όσο περισσότεροι γίνεται συνάδελφοι. Θα ήθελα να αναφέρω ότι η ΕΛΜΕ Ηλείας θα είναι πάντα δίπλα σε όλες τις κοινωνικές δράσεις, σε όλες τις δράσεις εθελοντισμού και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσες περισσότερες μπορούμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους συναδέλφους που ήρθαν για να δώσουν αίμα, καθώς και το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου, για την άψογη συνεργασία που έχουμε”.

Όλη η επικαιρότητα