Ηλεία

Αιμοδοσία του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας – Προσφορά ζωής και αγάπης!

Το κοινωνικό του πρόσωπο και την ευαισθησία του σε θέματα υγείας επέδειξε για ακόμα μία φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας.
Ακούστε το άρθρο

Το κοινωνικό του πρόσωπο και την ευαισθησία του σε θέματα υγείας επέδειξε για ακόμα μία φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, που χθες το πρωί πραγματοποίησε μία ακόμα επιτυχημένη αιμοδοσία σε αίθουσα του Πρωτοδικείου της πόλης και μετέφερε με τον τρόπο του το σημαντικό μήνυμα της προσφοράς αίματος για ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στα πλαίσια της πετυχημένης αυτής εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης χαρακτήρισε ως υποχρέωσή τους να συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο με τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο δικηγορικός σύλλογος στα πλαίσια της κοινωνικής δραστηριότητας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, προκάλεσε μία αιμοδοσία για τα μέλη του και όσους άλλους επιθυμούν από πολίτες. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε στο κοινωνικό έργο με τέτοιου είδους εκδηλώσεις και θεωρούμε ότι πέραν από υποχρέωση είναι και τιμή για το σύλλογο. Είναι η δεύτερη φορά που επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία και πιστεύουμε ότι θα το συνεχίσουμε κάθε χρόνο και θα συμμετέχουμε στη φιλάνθρωπη αυτή προσπάθεια».

«Πάντα παρόντες σε κάθε κοινωνική δράση»

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Μπιρμπίλης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την παρουσία των εθελοντών αιμοδοτών και στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις που δείχνουν την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ειδικότερα ανέφερε: «Ο σύλλογός μας δηλώνει ξανά παρών σε κοινωνικές δράσεις που σκοπεύουν να ωφελήσουν από κάθε πλευρά την κοινωνία. Μία τέτοια και εκ των κορυφαίων θα έλεγα, είναι η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώσαμε για τρίτη φορά. Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση συναδέλφων και κοινού. Ελπίζουμε να συλλεγεί όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα, ώστε να προσφέρουμε βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο και δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα παρόντες σε κάθε κοινωνική δράση που σκοπό έχει την ικανοποίηση και βελτίωση του κοινωνικού συνόλου και των συμπολιτών».

Το κοινωνικό μήνυμα του συλλόγου

Από την πλευρά του, το μέλος του ΔΣ του συλλόγου Μάκης Παπαγιαννόπουλος έκανε λόγο για αιμοδοσία που έχει γίνει πλέον θεσμός για το σύλλογο και στάθηκε ιδιαίτερα στο κοινωνικό μήνυμα που δίνει και στη σημασία της προσφοράς αίματος, άρα και ζωής.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Έχει γίνει θεσμός πλέον το να κάνει εθελοντική αιμοδοσία ο Σύλλογος. Αυτό είναι και ένα κοινωνικό μήνυμα. Προσκαλούμε φορείς, πολίτες, δικηγόρους και υπαλλήλους να έρθουν να δώσουν αίμα, να προσφέρουν ζωή. Το να δίνεις αίμα είναι και στοιχείο πολιτισμού και ανθρωπισμού. Σε κάθε περίπτωση θέλω να ευχαριστήσω συναδέλφους που έδωσαν αίμα, καθώς και υπαλλήλους του νοσοκομείου και γιατρούς που βοήθησαν. Αυτό όπως φαίνεται έχει καθιερωθεί και μας χαροποιεί ιδιαιτέρως».

«Στόχος να συμβάλουμε σε αυτή την προσφορά ζωής»

Ακόμα ένα μέλος του ΔΣ του συλλόγου, η Ειρήνη Θεοδωροπούλου, έκανε λόγο για ικανοποιητική προσέλευση και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια του συλλόγου να συμβάλει σε αυτή την προσφορά ζωής δίνοντας αίμα.

Ειδικότερα υπογράμμισε: «Με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από την κινητή μονάδα του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Πρόκειται για αιμοδοσία που γίνεται στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του συλλόγου, καθώς στόχος είναι να συμβάλουμε σε αυτή την προσφορά ζωής».

«Μία διαδικασία εύκολη, ανώδυνη και σωτήρια»

Η διευθύντρια Αιμοδοσίας Αμαλιάδας Γιάννα Σταυροπούλου ευχαρίστησε αρχικά το Δικηγορικό Σύλλογο για την ευαισθητοποίηση του και την προσφορά του στην εθελοντική αιμοδοσία και παρακάλεσε κάθε υγιή άνθρωπο να προσέρχεται και να αιμοδοτεί μέσα από μία διαδικασία εύκολη, ανώδυνη, που πραγματικά είναι σωτήρια για τους μεταγγιζόμενους ασθενείς.

Σε ότι αφορά τις ανάγκες για αίμα σημείωσε πως είναι συνεχείς, ενώ επεσήμανε πως αν και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν γίνονται τόσες πολλές μεταγγίσεις, κρίνεται αναγκαία η προσέλευση στην Αιμοδοσία για να συλλέγεται το απαραίτητο αυτό στοιχείο και να προσφέρεται όπου υπάρχει ανάγκη. Τέλος, επεσήμανε πως υπάρχουν ορισμένα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του έτους που υπάρχουν ελλείψεις και για το λόγο αυτό παρακάλεσε για ακόμα μία φορά να δίνεται περισσότερη σημασία από τον κόσμο στην εθελοντική προσφορά αίματος.

Όλη η επικαιρότητα