Ηλεία Τουρισμός

Airbnb: Ηλεία (και Κουρούτα) ψηλά στις προτιμήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ

Μετά από αρκετούς μήνες εντός των τειχών οι κάτοικοι των –μεγάλων- πόλεων εκδράμουν (από χθες) για πρώτη φορά μετά την άρση του lockdown, αξιοποιώντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να βρεθούν σε μια παραθαλάσσια περιοχή κοντά στη φύση, σε (όσο το δυνατόν) κοντινή απόσταση από την μόνιμη κατοικία τους.

Έως χθες στις προ-κρατήσεις, επικρατούσαν δεδομένα όπως τις ημέρες του Πάσχα και αυτή η εικόνα αφορά τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, κοντά στους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, οι περισσότεροι επιλέγουν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουν στη διάθεσή τους – εκδρομή διημέρου, του μειωμένου κόστους, αλλά και λόγω covid-19 αποφεύγουν τυχόν συνωστισμό σε πλοία.

Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, τάση που αναμένεται ότι θα αποτελέσει τη πρώτη επιλογή τόσο εγχώριών καθώς και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι

Οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του E-Real Estates έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ covid-19 εποχή, αφού πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε τουριστικούς προορισμούς.

Τα δεδομένα που προκύπτουν σύμφωνα με πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μας θυμίζουν εικόνες που επικρατούσαν τις ημέρες του Πάσχα όσον αφορά τα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής.

Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα 18 Ιουνίου έως την Δευτέρα 21 Ιουνίου, έχουν επιλέξει να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , όπως τη Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο, την Ακράτα καθώς και τα παράλια της Αχαϊας, Ηλείας (με πληρότητα σε παράλιες περιοχές που φτάνει το 90%) και Αιτωλοακαρνανίας.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πελοπόννησο έχει η Μεσσηνία όπου η πληρότητες έχουν χτυπήσει «κόκκινο» (95%) ιδιαίτερα στις «γνωστές» παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Φοινικούντα και η Βοϊδοκοιλιά όπου υπάρχει μηδενική διαθεσιμότητα για μίσθωση αυτοτελών διαμερισμάτων και κατοικιών. Υψηλό ποσοστό ζήτησης καταγράφει και η Κουρούτα όπου ζητούνται καταλύματα 87 τμ με τιμή μίσθωσης (για 3 διανυκτερεύσεις) στα 370 ευρώ.

Αν μάλιστα υποτεθεί ότι το Πάτρα – Πύργος είχε ολοκληρωθεί είναι σίγουρο ότι η ζήτηση που θα καταγραφόταν και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Ηλείας θα ήταν επίσης μεγάλη…

Όλη η επικαιρότητα