Κόσμος

Airbnb: Προσφέρει δωρεάν στέγαση σε 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Σχεδόν 1 εκατομμύριο Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής εισέλθει στην ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα τους
Ακούστε το άρθρο

ηλεκτρονική πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων Airbnb ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, μέσω του μη κυβερνητικού βραχίονά της, Airbnb.org.

Ο επικεφαλής της Μπράιαν Τσέσκικαι ο Τζο Γκέμπια, πρόεδρος της Airbnb.org, έχουν στείλει επιστολές στους ηγέτες της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας που συνορεύουν με την Ουκρανία, προσφέροντας βοήθεια για τη στέγαση των προσφύγων.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Η μεγαλύτερη ανάγκη που έχουμε είναι για περισσότερα άτομα που μπορούν να προσφέρουν τα σπίτια τους σε κοντινές χώρες, όπως η Πολωνία, η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία», έγραψε στο Twitter ο κ. Τσέσκι.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Airbnb να υποστηρίξει τους πρόσφυγες μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της εταιρείας, Airbnb.org.

Η Airbnb.org, η οποία παρέχει προσωρινή διαμονή σε ανθρώπους στη διάρκεια κρίσης, θα συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κάθε χώρας, περιλαμβανομένης της παροχής πιο μακροπρόθεσμης παραμονής.

Η παραμονή των ουκρανών προσφύγων θα χρηματοδοτείται από την Airbnb, από δωρητές του Ταμείου για τους Πρόσφυγες της Airbnb.org και από ιδιοκτήτες καταλυμάτων Airbnb.org.

Όλη η επικαιρότητα