Ηλεία

Αίτημα για ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή μέσω της οποίας ζητά την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας με προσωπικό κυρίως ενόψει καλοκαιριού που οι ανάγκες είναι αυξημένες έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και η οποία κοινοποιήθηκε και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και στους βουλευτές του Νομού Ηλείας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή που συνυπογράφει ο πρόεδρος Γρηγόρης Κατσώλης με τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Χριστοφόρου αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Ο νομός Ηλείας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου αποτελεί έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Το λιμάνι του Κατακόλου βρίσκετε σταθερά στις πέντε πρώτες θέσεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, σε επιβάτες κρουαζιέρας αλλά και αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, ως εκ τούτου χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το επίνειο του Πύργου. Επιπροσθέτως ο νομός μας διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα brand name του παγκόσμιου τουρισμού, την Αρχαία Ολυμπία, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας προσελκύει τεράστιο αριθμό τουριστών.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η μεγάλη τουριστική κίνηση του νομού δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις, στις ήδη υποστελεχωμένες αστυνομικές υπηρεσίες του. Εν όψει της επικείμενης τοποθέτησης των δοκιμών αστυφυλάκων, παρακαλούμε όπως ενισχύσετε τη Δ.Α. Ηλείας με ικανό αριθμό συναδέλφων, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Διευθύνσεώς μας, καθώς η παρουσία τους θα είναι ουσιαστική και συνεπίκουρη προς το μόνιμο προσωπικό.

Αποτελεί χρέος μας να καταστήσουμε τον νομό Ηλείας, έναν από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και η υλοποίηση του αιτήματός μας, θα συμβάλλει ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Όλη η επικαιρότητα