Ηλεία

Αίτημα τροποποίησης της χρηματοδότησης για να αποκατασταθούν οι «Λίμνες»

triplex.jpg

Με ομόφωνη απόφαση από το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου Πύργου εγκρίθηκε την περασμένη Τετάρτη η υποβολή αιτήματος για την τροποποίηση της χρηματοδότησης στο ΕΠΠΕΡΑΑ που αφορά την υλοποίηση του έργου για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση «Λίμνες» της τοπικής κοινότητας Αλφειούσας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Πύργου, Ανδρέα Σκαρτσιάρη, ο δήμος του Πύργου είχε εντάξει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στις Λίμνες στο ΕΣΠΑ – ΕΠΠΕΡΑΑ, ωστόσο η εργολαβία αυτή σταμάτησε εξαιτίας της ρίψης σκουπιδιών κατά το διάστημα 2012-2013 λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που είχε προκύψει εκείνη την περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημάνθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από συνεννόηση του δήμου Πύργου με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος συντάχθηκε εκ νέου περιβαλλοντική μελέτη – τροποποίηση η οποία στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τέλος από την υπηρεσία του δήμου Πύργου συντάχθηκε ο νέος προϋπολογισμός και τα τεύχη δημοπράτησης για την υλοποίηση του έργου.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκαρτσιάρης, το συνολικό ποσό που χρειάζεται για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη θέση «Λίμνες» της τοπικής κοινότητας Αλφειούσας εξαιτίας και των σκουπιδιών που έχουν ήδη εναποτεθεί στο σημείο, φτάνει τις 295.000 ευρώ και για το λόγο αυτό ο δήμος του Πύργου, ζητά την τροποποίηση της χρηματοδότησης από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στις Λίμνες είχε δημοπρατηθεί το έργο από το 2011, ωστόσο η εργολαβία σταμάτησε εξαιτίας της ρίψης απορριμμάτων που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν εργασίες αποκατάστασης στο σημείο.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα