Αιτωλοακαρνανία

Αιτωλοακαρνανία: Μαθητές διέσχισαν συρμάτινη γέφυρα πάνω από τα ορμητικά νερά του Ευήνου (pics)

Ακούστε το άρθρο

«Μικρά παιδιά κρέμονται στην κυριολεξία πάνω από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Ευήνου», καταγγέλλει ο δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας, Ανδρέας Κοτσανάς. Εικόνες ντροπής εν έτει 2023…

Οι μαθητές, από Φαμήλα και Στράνωμα Ναυπακτίας, μετέβησαν το πρωί σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στο σχολείο τους στο Θέρμο ωστόσο στη συνέχεια συνέβη μεγάλη κατολίσθηση  στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης-Θέρμου.

Αντί οι μαθητές λοιπόν να επιστρέψουν από άλλη ασφαλέστερη, έστω και μακρύτερη διαδρομή,  δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά, ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι τους, διέσχισαν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά, φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.

Κάποιοι μαθητές χρησιμοποίησαν και το γνωστό «Καρέλι», το ξύλινο κουτί που στηρίζεται σε τέσσερα καρούλια σε δυο χοντρά σύρματα, στερεωμένα σε σταθερές βάσεις εκατέρωθεν των οχθών του ποταμού.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως η συρμάτινη γέφυρα είναι λειτουργική αλλά σίγουρα οι εκόνες  «κόβουν την ανάσα».

Η ανάρτηση:

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ!

Μικρά παιδιά κρέμονται στην κυριολεξία πάνω από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Ευήνου!

Δήμος Ναυπακτίας και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αντί να μεριμνήσουν και να οδηγήσουν τα παιδιά με ασφαλή τρόπο από το σχολείο τους στο Θέρμο στον τόπο κατοικίας τους μετά την κατολίσθηση που συνέβη το πρωί και το κλείσιμο του δρόμου από Θέρμο προς Φαμίλα και Στράνωμα, τα “εγκατέλειψαν” στην απέναντι όχθη του ποταμού Ευήνου αναγκάζοντας 10χρονα παιδιά να διανύσουν 70μ. αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου!

ΥΓ.Για την επιστροφή τους υπήρχε η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια σπίτι τους.’

Πηγή: agrinionews.gr

Όλη η επικαιρότητα