Κόσμος

Ακάρ: Η Ελλάδα σπαταλάει τα λεφτά του λαού σε μεταχειρισμένο οπλισμό

«Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
Ακούστε το άρθρο

«Να μάθετε από την ιστορία» απειλεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ την Ελλάδα, σε νέες εμπρηστικές του δηλώσεις.

Σε συνέντευξή του στην Hurriet , ο κ. Ακάρ μίλησε από το γραφείο, όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ είχε δώσει (σαν σήμερα το 1922) την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων, με την τουρκική εφημερίδα να έχει τίτλο στο πρωτοσέλιδό της «Μην ξεχνάτε αυτό το τραπέζι», κάνοντας μάλιστα λόγο για ιστορικής σημασίας προειδοποίηση του υπουργού Άμυνας στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει ο Τούρκος υπουργός: «Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη (σσ. της Μικρασιατικής Καταστροφής), λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι, είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Παράλληλα, σύμφωνα με την Καθημερινή, αναφέρθηκε εκ νέου στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «ελληνικών παρενοχλήσεων» κατά τη διάρκεια νατοϊκών ασκήσεων.

«Στις 2 Ιουλίου ήρθε αίτημα από τους Αμερικανούς για να πραγματοποιήσουν άσκηση του ΝΑΤΟ. Και ήθελαν τα μαχητικά μας να προστατεύουν τα αεροσκάφη τους. Τα αιτήματά τους ήταν: 4 F-16, και 1 αεροσκάφος τάνκερ… Είπαμε οκ και ξεκίνησαν οι πτήσεις. Και αυτές οι πτήσεις αναφέρθηκαν σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε ενημερώθηκαν στις 2 Ιουλίου και η δραστηριότητα έγινε στις 22 Αυγούστου. Τότε ήταν που η Ελλάδα άλλαξε την καθορισμένη διαδρομή πτήσης της προς τα νησιά με “μη στρατιωτικό καθεστώς”», σημείωσε, προσθέτοντας:

«Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό»

Ο κ. Ακάρ σχολίασε και την ενίσχυση της άμυνας της χώρας μας λέγοντας:

«Λέμε ότι ξεκίνησε ένα μάταιος κόπος εξοπλιστικών στην Ελλάδα. Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό που έχουν ολοκληρώσει την ημερομηνία λήξης. Μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, μεταχειρισμένα πυροβόλα, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα. Δεν θα φτάσετε πουθενά με αυτό όμως. Αν επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστείτε την Ελλάδα, αυτό είναι υπερβολικό για άμυνα. Δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά όπλα για να αμυνθείς. Αλλά αν αυτό είναι εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ λίγο».

Σε υψηλούς τόνισε συνέχισε αναφερόμενος στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών:

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας. Στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είσαι ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!», υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Κύπρο, λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ:

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας ούτε των Κυπρίων αδελφών μας και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός. Εκεί, έγιναν οι υπολογισμοί και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή το κάνει εργασίες. Η φρεγάτα μας TCG GEDİZ σας συνοδεύει στην περιοχή Yörükler-1. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει».

Πηγή: Cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα