Αχαϊα

Ακλόνητη η Πισπιρίγκου παρά το πόρισμα Μαλένας – Ίριδας: “Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου – Με κατηγορούν άδικα”

"Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου. Αφιέρωσα τη ζωή μου σε αυτά. Έζησα την απώλεια τους. Με κατηγορούν άδικα. Θέλω να μάθω την αλήθεια", είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα".
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ανακοίνωση του πορίσματος των Ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα που “δείχνει” ασφυκτικό θάνατο, η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τη φυλακή εξακολουθεί να δηλώνει αθώα, λέγοντας πως θέλει να μάθει την αλήθεια.

“Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου. Αφιέρωσα τη ζωή μου σε αυτά. Έζησα την απώλεια τους. Με κατηγορούν άδικα. Θέλω να μάθω την αλήθεια”, είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

Όθωνας Παπαδόπουλος: “Η Ρούλα Πισπιρίγκου ανησυχεί για την αδερφή της”

Μιλώντας στην εκπομπή, ο δικηγόρος μετέφερε το πώς αισθάνθηκε η κατηγορούμενη για όσα παρακολουθεί να περνά η αδερφή της:

“Η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται στεναχώρια και ανησυχία για την αδερφή της. Έχει υποστεί (η Δήμητρα) μια διαδικασία για την οποία δεν της έχει αποδοθεί η παραμικρη ευθύνη και βρέθηκε να αντιμετωπίζει όλη αυτή την κατάσταση”.

“Επίσης, υπάρχουν πολλές παρατηρήσεις που κάνει η Ρούλα όσον αφορά δηλώσεις που γίνονται από ιατροδικαστές, παθολογοανατόμους κλπ, σε σχέση με τις αντιφάσεις σε πράγματα που έχουν ειπωθεί νωρίτερα”, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οι καταθέσεις

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχουν λάβει περίπου 30 καταθέσεις συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, όπως και από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έως την Παρασκευή θα λάβουν κάποιες συμπληρωματικές καταθέσεις από γιατρούς των νοσοκομείων της Πάτρας, προκειμένου να ισχυροποιήσουν το ιατροδικαστικό πόρισμα και τα στοιχεία της έρευνας. Οι γιατροί, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, αναμένεται να τοποθετήσουν χρονικά, τι συνέβη πριν και μετά τον θάνατο της Μαλένας, τον ακριβή χρόνο ειδοποίησης τους και φυσικά ποιοι, το κρίσιμο χρονικό διάστημα, βρίσκονταν κοντά στο παιδί.

Ήδη οι περισσότεροι γιατροί, έχουν καταθέσει ότι η Μαλένα ήταν απολύτως υγιής, και μάλιστα είχε εξεταστεί λίγο πριν το παιδί πεθάνει. Το ίδιο συνέβη και με την Ίριδα, η οποία είχε εξεταστεί ιατρικά, λίγες ημέρες πριν το μικρό παιδί πεθάνει στο σπίτι της οικογένειας, και ήταν απολύτως καλά.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών μαζί με τις καταθέσεις μαρτύρων, θα διαβιβαστούν τις επόμενες ημέρες, από τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι θα κρίνουν αν τα στοιχεία είναι ικανά προκειμένου να ασκηθούν επιπρόσθετες ποινικές διώξεις στην Ρούλα Πισπιρίγκου ή και σε άλλα πρόσωπα ως φυσικοί αυτουργοί, για συνέργεια στις δολοφονίες των δύο παιδιών ή για υπόθαλψη.

“Αποτύπωμα” γυναικείου αντίχειρα

Το εντύπωμα στο δεξί μάγουλο της Μαλένας, όπως εξηγούν οι δύο ιατροδικαστές στο πόρισμά τους, ουσιαστικά είναι “αποτύπωμα” γυναικείου αντίχειρα ή νυχιού, και σε συνδυασμό με τις εκδορές στη μύτη του μικρού κοριτσιού, αναδεικνύουν τον ασφυκτικό θάνατο με το χέρι. Τα συγκεκριμένα ευρήματα και οι κακώσεις στην Μαλένα, αποδεικνύεται από τους ιατροδικαστές, ότι δεν έχουν προκληθεί κατά την διαδικασία ανάνηψης ή από τα νύχια του παιδιού, όπως επικαλείτο η Ρούλα Πισπιρίγκου. Οι ιατροδικαστές μέτρησαν τα νύχια της Μαλένας, αποκλείοντας την περίπτωση του αυτοτραυματισμού, ενώ η διαδικασία ανάνηψης εμπεριέχει διαφορετικές διαδικασίες που δεν συνάδουν με τέτοια σημάδια.

Επίσης, κατά τη διαδικασία ανάνηψης οι γιατροί φορούν γάντια, οπότε δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν σημάδια νυχιού. Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας, αποδεικνύουν, ότι η εκφύλιση των υπατικών κυττάρων προέρχεται από παρατεταμένη υποξία, και όχι από ηπατική ανεπάρκεια, η οποία αναφερόταν ως αιτία θανάτου του παιδιού.

Στην περίπτωση της Ίριδας από τις ιστοχημικές χρώσεις, εξειδικευμένες τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι παθολογοανατόμοι, και συγκεκριμένα στην καρδιά της, εντοπίστηκαν ίχνη, που είτε είχαν προέλθει από ασφυξία, είτε από αιφνίδιο βρεφικό θάνατο. Από την διαφορο-διάγνωση που έγινε, όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι ήταν ασφυξία. Επίσης, στο πόρισμα αναφέρεται η ύπαρξη ασφυκτικών κηλίδων σε πνεύμονες και άλλα όργανα του παιδιού, όπως και ανοξυγοναιμικές κηλίδες στον εγκέφαλο της Ίριδας, σαφή δείγματα έντονης έλλειψης οξυγόνου, συνέπεια ασφυκτικού θανάτου.

Επίσης η ικανή ποσότητα αίματος στο μοιραίο πανάκι έχει προέλθει από το τραύμα στο στοματικό βλεννογόνο και το χείλος, συνέπεια βίαιου τρόπου εισχώρησης του πανιού, προερχόμενη από χέρι, δάκτυλα ή νύχια…

Ο θάνατος του μωρού είχε αποδοθεί σε πνευμονικό οίδημα και σε μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται αγενεσία φλεβοκόμβου. Τα ίχνη αίματος φαίνεται ότι είχαν λανθασμένα διαγνωστεί αρχικά ως οροαιματηρό υγρό που προερχόταν από τους πνεύμονες, συνεπεία του πνευμονικού οιδήματος.

Όλη η επικαιρότητα