Ακλόνητος ο Σύνδεσμος «Ηρακλής»

Κανονικά προχωρά το μεγάλο έργο των 6,4 εκατ. ευρώ -Η προηγούμενη διοίκηση υφίσταται μέχρι να αναλάβει νέα – Δευτέρα συνεδριάζει το ΔΣ για το πέμπτο μέλος

Σταθερός και ακλόνητος παραμένει στη θέση του ο Σύνδεσμος «Ηρακλής» παρά το κλίμα πολέμου που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του από τα αιρετά μέλη, ενώ αξίζει να τονισθεί πως η προηγούμενη διοίκηση παραμένει στο τιμόνι μέχρι να αναλάβει νέα και φυσικά δεν υφίσταται κίνδυνος για το μεγάλο έργο των 6,4 εκατ. ευρώ.

 

Σίγουρα υπάρχουν εντάσεις στο εσωτερικό του Συνδέσμου Αποχέτευσης «Ηρακλής» μετά την παραίτηση μέλους του ΔΣ και αρκετοί αυτοδιοικητικοί  εκφράζουν την ανησυχία τους  για το ενδεχόμενο διάλυσής του, αν και κάτι τέτοιο βάσει του νόμου 3463/06 φαντάζει αδύνατο.

Συζητήσεις αυτοδιοικητικών

Αυτοδιοικητικοί  του Δήμου Πηνειού στις συζητήσεις τους  τις τελευταίες μέρες τονίζουν πως «έτσι όπως έχει γίνει ο Σύνδεσμος δεν ενδιαφέρει πλέον τον Δήμο Πηνειού» αλλά και από  την πλευρά του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης  ανάλογες είναι οι συζητήσεις, ενώ συχνά ακούγεται η φράση  «δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση σε κανένα θέμα». Και στους δύο δήμους υπάρχουν σκέψεις για σύσταση δύο νέων συνδέσμων  (ΔΕΑΥΑ)σε κάθε δήμο, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο ίσως και ανέφικτο και αυτό λόγω νομοθεσίας.

Πότε λύεται ο Σύνδεσμος

Η διάλυση του συνδέσμου είναι σχεδόν ανέφικτη και αυτό γιατί  σύμφωνα με τον νόμο 3463/06, άρθρο 250: «1. Ο Σύνδεσμος λύεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του, που λαμβάνεται με  πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνολικού αριθμού των μελών του: α) Όταν έχει εκπληρωθεί ο σκοπός του ή β) όταν λήξει το χρονικό διάστημα για το οποίο έχει συσταθεί.

  1. Ο Σύνδεσμος λύεται, επίσης, αν τα δύο τρίτα (2/3) των δημοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων των Δήμων και των Κοινοτήτων που μετέχουν στο Σύνδεσμο, αποφασίσουν τη λύση, επειδή διαπιστώνεται αδυναμία για την εκπλήρωση του σκοπού του. Ο Γενικός Γραμματέας της  Περιφέρειας εκδίδει τη σχετική απόφαση, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  Ο Σύνδεσμος λύεται και εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν συγκροτηθεί τα όργανά του για  διάστημα περισσότερο από ένα (1) χρόνο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας διαπιστώνει τη συνδρομή των ανωτέρω και εκδίδει  σχετική απόφαση για τη λύση του Συνδέσμου.»

Ποιος δημοτικός σύμβουλος και με ποιο αιτιολογικό θα διαλύσει ένα Σύνδεσμο που έχει ζωή 25 ετών;

 

Δευτέρα ΔΣ

Η ματαιωθείσα χθεσινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά την συνεδρίαση του ΔΣ Ανδραβίδας Κυλλήνης την ερχόμενη Δευτέρα  όπου θα πρέπει να εκλεγεί από την αντιπολίτευση  ο αντικαταστάτης του κ.  Λάμπη Δημόπουλου για το ΔΣ του Συνδέσμου «Ηρακλής». Τονίζεται ότι οι εξελίξεις δεν επηρεάζουν το έργο των 6,4 εκατ. ευρώ που πρόκειται να εκτελεστεί από τον Σύνδεσμο.