WEB tv Ζώα Περιβάλλον

Ακόμα και ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι λεία για κάποιους (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τον μεγάλο λευκό καρχαρία τείνουμε να τον θεωρούμε ως τον απόλυτο κυνηγό του νερού, πρέπει όμως να αναθεωρήσουμε πιθανότατα τις εκτιμήσεις μας.

Αυτό μας λένε οι επιστήμονες που από τον Μάιο της φετινής χρονιάς μέχρι και σήμερα έχουν βρει πέντε κουφάρια μεγάλου λευκού στις ακτές της Νότιας Αφρικής.

Και τα πέντε νεκρά ψάρια έφεραν παρόμοια σημάδια, λες και είχαν δολοφονηθεί! Και είχαν, μόνο που αυτή τη φορά ο άνθρωπος δεν είχε καμία ανάμειξη.

krxnrk1

Ήταν η όρκα, η φάλαινα-δολοφόνος, αυτή που τα έκανε όλα. Μια ομάδα μάλιστα από αυτές, καθώς ο λευκός καρχαρίας είναι αξιόμαχος αντίπαλος. Οι θαλάσσιοι βιολόγοι της Νότιας Αφρικής παρακολουθούσαν εδώ και καιρό μια ομάδα από όρκες και έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως ήταν αυτές που τους έβγαλαν από τη μέση.

Ο λευκός καρχαρίας φτάνει στα 6,5 μέτρα μήκος, την ίδια ώρα που το μέγεθος της όρκας κυμαίνεται στα 9,5 μέτρα. Κι ενώ μια μεταξύ τους μάχη έμοιαζε μέχρι τώρα ταινία επιστημονικής φαντασίας, δεν είναι πια, καθώς κάτι τέτοιο συμβαίνει στον αδυσώπητο κόσμο της θάλασσας…

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα