Πολιτική

Ακόμη και εντός Ιανουαρίου στην ελληνική βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Ακούστε το άρθρο

Πατάει «γκάζι» η κυβέρνηση όσον αφορά στις διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι διαδικασίες στο ελληνικό κοινοβούλιο θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο.

Εφόσον η τελευταία ψηφοφορία στην Βουλή της ΠΓΔΜ – που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου – κυλήσει ομαλά, τότε η εισήγηση του ελληνικού ΥΠΕΞ, είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στη χώρα μας, εντός του Ιανουαρίου του 2019, δήλωσαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, οι αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων, ικανοποιούν την ελληνική πλευρά και μέχρι το Μάιο θα έχει οριστικοποιηθεί το πρωτόκολλο εισδοχής της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και απαντώντας στη ΝΔ που υποστηρίζει ότι η διαδικασία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί έγκαιρα, τόνισαν ότι η παρούσα Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει καμιά εκκρεμότητα.

Υπογράμμισαν επίσης, ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθεί και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, μέσα στον Ιανουάριο, σχολιάζοντας ότι δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία, «δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε κατάληψη σε ελληνικό έδαφος». Συμπλήρωσαν δε πως οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία θέτοντας το δίλημμα στην Άγκυρα, «ή θα πάρετε Patriot ή S-400 με κυρώσεις».

Τέλος οι ίδιες πηγές του ΥΠΕΞ, τόνιζαν ότι η Κυβέρνηση έχει πλειοψηφία τόσο για τη Συνθήκη των Πρεσπών, όσο και σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ.

Πηγή: ant1news.gr

Όλη η επικαιρότητα