Ελλάδα

Ακριβή η δωρεάν Παιδεία – 3.500 ευρώ δίνουν ετησίως οι γονείς για φροντιστήρια!

paideia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μόνο δωρεάν δεν είναι.. η παιδεία στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως και αφορούν τα ετήσια έξοδα μίας οικογένειας για την εκπαίδευση των παιδιών της.

Προκειμένου ένα παιδί να διεκδικήσει μία θέση σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ η οικογένειά του σπαταλά τον χρόνο περίπου 3.500 ευρώ γεγονός που σημαίνει πως το 1/9 του οικογενειακού εισοδήματος πηγαίνει για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε δείγμα 1.044 μαθητών και γονέων της Αττικής, προκύπτει ότι το 61% των γονιών δίνει το χρόνο τουλάχιστον 2.200 ευρώ για φροντιστήριο προετοιμασίας των παιδιών στα σχολικά μαθήματα.

Μάλιστα, ο ένας στους τέσσερις (ακριβές ποσοστό 23%) δίνει από 3.000 έως 4.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο ένας στους πέντε (19%) ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται στην επιφάνεια την ώρα που στην Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο το οποίο αλλάζει σε σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Σχετικά τώρα με την αντίληψη των γονέων όσον αφορά την ανάγκη φροντιστηριακής υποστήριξης των παιδιών τους, το συντριπτικό ποσοστό του 68% έχει συνδυάσει το φροντιστήριο με την επιτυχία στις Πανελλαδικές.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα