Ηλεία

Ακτινογραφίες ξανά στο Νοσοκομείο Κρεστένων!

Ακούστε το άρθρο

Στο νοσοκομείο Κρεστένων μπορούν να βγάζουν πλέον ακτινογραφία οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και ταλαιπωρία.

Χθες το πρωί, ύστερα από τρία χρόνια, το ακτινολογικό μηχάνημα επαναλειτούργησε, σκορπίζοντας χαμόγελα σε ασθενείς, προσωπικό και διοίκηση, αφού ήταν κάτι που το περίμεναν άπαντε με ανυπομονησία.

Ιδιαίτερα χαρούμενος ο Αντώνης Ροβολόπουλος, χειριστής του ακτινολογικού, υποδέχθηκε τους πρώτους δέκα ασθενείς, εκφράζοντας με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» την ικανοποίησή του.

«Μετά από τρία χρόνια ξαναλειτουργεί το ακτινολογικό στην Κρέστενα. Είναι κάτι που χρειαζόταν η περιοχή, διότι είμαστε και λίγο μακριά από τον Πύργο. Πάρα πολύς κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε για αυτό, κάτι που αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών. Κάναμε πολλές προσπάθειες και  είχαμε αίσιο τέλος», τόνισε.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Χουζούρης δήλωσε ότι αυτό ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στη ΝΜ Κρεστένων και πρόσθεσε ότι με την τοποθέτηση του παθολόγου προσεχώς και με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών για την ίδρυση της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής φροντίδας, το Νοσοκομείο Κρεστένων θα αποτελέσει πρότυπο για όλη τη Δυτική Ελλάδα.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια ευχάριστη μέρα για την Κρέστενα και την υγεία της Ηλείας. Για πρώτη φορά, έπειτα από περίπου τρία χρόνια, ξεκινά η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην ακτινοδιαγνωστική, με τη λειτουργία του ακτινολογικού. Το μηχάνημα ήταν καινούριο, αλλά είχε βλάβη πολλά χρόνια. Εμείς προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε, να το αδειοδοτήσουμε και να καλύψουμε οικονομικά στον προϋπολογισμό τη διετή λειτουργία του ακτινολογικού, αλλά και του μικροβιολογικού στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, ώστε να φιλοξενεί τον κόσμο χειμώνα καλοκαίρι. Η διετής λειτουργία θα καλυφθεί με δύο επικουρικούς γιατρούς που θα τοποθετηθούν προσεχώς», ανέφερε ο κ. Χουζούρης επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα δεν σταματούν και ότι είναι αναγκαία η διαρκής πάλη και πίεση προς την κεντρική εξουσία για τη στήριξη τη περιφέρειας.

Τη ΝΜ Κρεστένων επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και τ. υφυπουργός Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του ακτινολογικού.

«Είναι μια σημαντική στιγμή που την πιστώνουμε στον διοικητή, κ. Χουζούρη, καθώς οι έντονες προσπάθειες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Πιστεύουμε ότι η αγωνία των κατοίκων της περιοχής, ιδιαίτερα του ορεινού όγκου, θα είναι λίγο μικρότερη. Οι εξαγγελίες γίνονται πράξη, επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η κατασκευή και η λειτουργία της μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Έρχεται ο Παθολόγος, στόχος το 2020 για τα Μονάδα

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κρεστένων, Γιάννης Χουζούρης, επισήμανε ότι το αργότερο ως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει τοποθετηθεί ο Παθολόγος, εξέλιξη που θα βελτιώσει αισθητά την πρωτοβάθμια Υγεία, και τον Μάρτιο θα έχει επισκευαστεί η στέγη.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, ο κ. Χουζούρης ανέφερε ότι σύντομα παραδίδεται η μελέτη και ότι ο στόχος του είναι στις αρχές του 2020 η ΝΜ Κρεστένων να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς.

«Η μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης είναι η βάση για να θεωρήσουμε ότι το Νοσοκομείο & ΚΥ Κρεστένων μπαίνει σε άλλη φάση ανάπτυξης και προσφοράς υγείας  στην περιοχή και στην Ηλεία γενικότερα. Επιδίωξή μας είναι να αποτελέσει πρότυπο μονάδας για όλη τη Δυτική Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Χουζούρης.

Όλη η επικαιρότητα