Ελλάδα

Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ακούστε το άρθρο

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκη επανήλθε μαζί με την εμφάνιση των νοτιάδων.

Όταν στο Ηράκλειο κυριαρχούν ισχυροί νότιοι άνεμοι, τα αεροπλάνα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσγείωση, με αποτέλεσμα είτε να ακυρώνονται οι πτήσεις, είτε τα αεροπλάνα να επιστρέφουν στο σημείο αφετηρίας τους, είτε να προσγειώνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Το ίδιο σκηνικό καταγράφηκε και σήμερα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πρωινή άφιξη από Αθήνα αλλά και η πρωινή αναχώρηση από Ηράκλειο προς Αθήνα ακυρώθηκε. Παράλληλα, οι υπόλοιπες πτήσεις από Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη (δύο στο σύνολο) δεν μπορούν να προσγειωθούν και είτε θα επιστρέψουν πίσω, είτε θα προωθηθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταλαιπωρία των επιβατών είναι τεράστια ενώ στις πτήσεις που έχουν ακυρωθεί οι εταιρίες έχουν αναλάβει το κόστος.

Προβλήματα και στο λιμάνι

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα και κατά τον κατάπλου των δύο πλοίων καθώς έδεσαν στο… λιμάνι του Ηρακλείου με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα