Ηλεία Τουρισμός

Αλ. Αγγελόπουλος: «Κακή χρονιά, ας προσπαθήσουμε να μην γίνει χειρότερη»

Απόλυτα προετοιμασμένους και εναρμονισμένους με τη νέα πραγματικότητα που έχει φέρει στη χώρα μας ο κορωνοϊός, θα βρει το άνοιγμα των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων την Παρασκευή 3 Ιουλίου τους ανθρώπους των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων Aldemar Resorts, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Αλέξανδρο Αγγελόπουλο που μίλησε για τα νέα μέτρα που έχει λάβει στις επιχειρήσεις του και έκανε εκτιμήσεις για το μέλλον..

Αρχικά, ο κ. Αγγελόπουλος δήλωσε πως το 2020 αποτελεί μια κάκιστη χρονιά για την οποία κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες και λανθασμένες εκτιμήσεις, ενώ για το ξεκίνημα των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων θεωρεί πως ήταν αναγκαίο καθώς ο κόσμος πρέπει να εργασθεί.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει στα χέρια του, εκτιμά πως η φετινή χρονιά θα είναι χαμηλών πτήσεων και θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στα σχεδόν ακραία πρωτόκολλα ασφαλείας και υγείας που έχουν υιοθετηθεί.

Στόχος είναι ο κόσμος να αποκτήσει και πάλι το θάρρος να ταξιδεύει και σιγά σιγά να επανέλθει ο τουρισμός στα παλαιότερα επίπεδα.

«Να μην ολισθήσουμε
σε χειρότερες μέρες»

Στην περίπτωση κάλυψης του χαμένου εδάφους από την περίοδο της καραντίνας αλλά και για να μην ολισθήσει ο κλάδος σε χειρότερες μέρες, ο κ. Αγγελόπουλος θεωρεί πως μόνο τρία πράγματα μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Το ένα είναι να υπάρχει συνεργασία με την Περιφέρεια προκειμένου να γίνονται έλεγχοι στον Άραξο για κορωνοϊό όσων έρχονται στην περιοχή, γεγονός που με ελάχιστο κόσμο θα είναι εύκολο. Το δεύτερο είναι να γίνεται διαχείριση πιθανών κρουσμάτων με ασφάλεια και να μεταδοθεί σε όλους το μήνυμα των έγκαιρων εντοπισμών τους και της σωστής διαχείρισής τους με μία σχετική ποιότητα. Τελευταίο, είναι η χρήση της καλής διαχείρισης που έχει γίνει μέχρι στιγμής ως διαφήμιση προκειμένου να προβληθεί η καλή πορεία της χώρας, η ανωτερότητα στη φιλοξενία και να διατηρηθεί ένα σωστό προφίλ μεταξύ υγείας και ποιοτικών διακοπών.

Προετοιμασμένοι και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα

Στην ευκολία τήρησης των μέτρων και των αποστάσεων ασφαλείας στάθηκε στη συνέχεια ο διευθύνων σύμβουλος του Aldemar Resorts, λόγω των τεράστιων εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου. Υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς γευμάτων και υπηρεσιών με τρόπο που να μοιάζει τουριστικός και όχι κλινικός, ώστε οι πελάτες να είναι χαλαροί σε προστατευμένο περιβάλλον. Η εταιρεία έχει φροντίσει να γίνονται παραπάνω πράγματα από αυτά που ζητούν τα πρωτόκολλα, εξαντλώντας έτσι τις δυνατότητες που προσφέρει το ξενοδοχείο. Πανεπιστήμιο Κρήτης και διαπιστευμένοι οίκοι έχουν πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους τήρησης των πρωτοκόλλων, με τον κ. Αγγελόπουλο να εμφανίζεται σίγουρος ότι πορεύονται στη σωστή κατεύθυνση αλλά παράλληλα να εκφράζει την ανησυχία του για τον τρόπο που ταξιδεύει ο κόσμος προς Ελλάδα δίχως να υπάρχει ασφάλεια. Επιπλέον, χαρακτήρισε την ξενοδοχειακή του μονάδα ως «μαγαζί της Ελλάδας» αυτή τη στιγμή, φροντίζοντας να διαχωρίζει Έλληνες και ξένους για να νιώθουν καλά δίχως να περνάει κανένα ρατσιστικό συναίσθημα σε κανέναν τους.

«Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια να γίνονται με ασφάλεια»

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο το Aldemar Resorts συνήθιζε να πραγματοποιεί αρκετές εκδηλώσεις, που εξαιτίας του κορωνοϊού δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος, τα συνέδρια έχουν μετατεθεί την 1η Σεπτεμβρίου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον ίδιο να ζυγίσει, να μετρήσει και να εξαντλήσει τα περιθώρια να γίνονται όλα αυτά με ασφάλεια. Σημείωσε πως Μάιος και Ιούνιος που θεωρούνται κατά κόρον περίοδοι εκδηλώσεων και συνεδρίων έχουν χαθεί, με το επόμενο διάστημα να είναι κρίσιμο και να καλείται να εκτιμήσει αν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν εκδηλώσεις και υπό ποιους όρους.

«Προτεραιότητα
το μόνιμο προσωπικό»

Με την περίοδο της πανδημίας να αποτελεί παρελθόν και τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ισχυρή οικονομική κρίση και άνοδο της ανεργίας, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως από πλευράς του θα απασχοληθεί κατά προτεραιότητα το μόνιμο προσωπικό, ενώ οι επικουρικές δυνάμεις που υπήρχαν για να στηρίξουν περιόδους με υψηλότερη πληρότητα δε θα επιλεγούν και δε θα γίνει επιπλέον ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού. Στόχος είναι η απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους του προσωπικού, με τον κ. Αγγελόπουλο να εύχεται έστω τον Αύγουστο να μεγαλώσει η δύναμη, να υπάρχει περισσότερος κόσμος και να απασχοληθούν παραπάνω άτομα. Επιπροσθέτως, εστίασε στη λίστα που έχει δημιουργηθεί και στην οποία μπαίνουν με χρονική σειρά οι εργαζόμενοι που πρέπει να δουλέψουν και να φέρουν εισόδημα στο σπίτι τους.

Τα μέτρα της νέας πραγματικότητας

Το Aldemar Resorts δείχνει απόλυτα προετοιμασμένο για την εξυπηρέτηση των πελατών του. Το προσωπικό διαθέτει τριών ειδών μάσκες ανάλογα με το πόστο τους, με αυτές της μεγαλύτερες ασφαλείας να είναι στις κουζίνες όπου και ακολουθούνται τα πιο αυστηρά μέτρα. Όσων αφορά το πόστο των καμαριέρων, καλούνται να απολυμαίνουν το δωμάτιο σε κάθε αλλαγή πελάτη. Ωστόσο, φαίνεται πως το διατροφικό κομμάτι είναι σημαντικό για το Aldemar Resorts και γι’ αυτό έχουν γίνει ποιοτικές αναβαθμίσεις σοβαρές, με ορισμένα φαγητά να σερβίρονται και άλλα να παρασκευάζονται μπροστά στον πελάτη, μειώνοντας έτσι και το ρίσκο μόλυνσης. Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα webcheck-in για τις αφίξεις ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στη ρεσεψιόν, ενώ υπάρχουν και επιπλέον λειτουργικά προγράμματα που με τη χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την κράτηση θέσης σε εστιατόριο με αποστάσεις ασφαλείας από τους άλλους και λιγότερο χρονοβόρα. Σχολιάζοντας όλες αυτές τις αναβαθμίσεις, ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως έχουν γίνει αρκετά βήματα ανάπτυξης που τους καθιστούν στους καλύτερους και ευχήθηκε να προσπεραστεί το εμπόδιο αυτό και του χρόνου να είναι μια εξομαλυμένη χρόνια.

Εκτιμήσεις για 85%
διόρθωση ζημιάς

Όσον αφορά την περιοχή μας, ο κ. Αγγελόπουλος εκτιμά πως το 2021 μπορεί να υπάρξει τουλάχιστον 80-85% διόρθωση της κατάστασης, ενώ για άλλες ίσως φτάσει το 70-75%. «Μία περιοχή όπως η δική μας που είναι σε διαρκή άνοδο ετησίως, ίσως βγάλει θετικές εκπλήξεις και ελπίζω ότι δε θα βγω λάθος», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι απαραίτητη η ανάπτυξη για μια τουριστική οικονομία όπως της Ελλάδας. Φθορές σε λιανεμπόριο, μεταποίηση και προμηθευτική αλυσίδα σχετίζεται με την έλλειψη τουριστών, με το 25% του ΑΕΠ να ανήκει στον τουρισμό. Έθεσε ως βασική προτεραιότητα την προστασία του κλάδου αυτού, καθώς και την εύρεση τρόπου που θα προσφέρει ισορροπία μεταξύ της κρίσης κορωνοϊού και της κρίσης οικονομίας που έρχεται.

«Σε λάθος δρόμο τουριστικά»

Μιλώντας πάντα με την ευθύτητα που τον χαρακτηρίζει, ο κ. Αγγελόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση πως η χώρα είναι σε λάθος δρόμο τουριστικά, με την Ηλεία όμως να διαθέτει παρθένα γη και παρθένες ιδέες που μπορούν να την οδηγήσουν στο επόμενο μοντέλο που θα είναι ο τουρισμός μόνιμων κατοίκων. Αναλύοντας το συγκεκριμένο κομμάτι, τόνισε πως μπορεί κανείς να δουλέψει σε κατοικίες που να ανταποκρίνονται στο προφίλ που ψάχνει ένας επισκέπτης, δηλαδή πράσινες κατοικίες με βιώσιμο προφίλ και έτσι να μπορούν να είναι πελάτες και επενδυτές δίχως να χρειάζεται αναζήτηση μεγάλων επενδυτών που μπορεί να φύγουν. Τέλος, τόνισε πως αποτελεί ευτυχή συγκυρία ότι Δήμος, Περιφέρεια και επιχειρήσεις δείχνουν προσανατολισμένες στην επόμενη μέρα.

Όλη η επικαιρότητα