Ηλεία

Αλ. Καστρινός: Άκαρπες οι διαδικασίες διαδοχής

Ακούστε το άρθρο

Διμερής συνάντηση, δηλαδή των δύο υποψηφίων υπό τον Αλέξη Καστρινό θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα στο πλαίσιο των διαδικασιών που ξεκίνησαν από προχθές για την ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης Καστρινού.

Στην πολύωρη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 και ολοκληρώθηκε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, δεν υπήρξε συμφωνία. Μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν όλοι συμφώνησαν να είναι κλειστά τα κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρχει διακοπή στη συνάντηση. Σε αυτό το διάστημα έγινε πράγματι μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των 17 δημοτικών συμβούλων και εκείνη που κέρδισε ήταν η ενότητα της παράταξης, κάτι που εγγυάται άλλωστε και ο Αλέξης Καστρινός που μέχρι την 31η Αυγούστου θα παραμένει δήμαρχος Πηνειού.

Οι ενδιαφερόμενοι να ηγηθούν του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές είναι ως γνωστό δύο: Ο Σάκης Γεωργόπουλος και ο Δημήτρης Βασιλόπουλος. Ο τελευταίος πρότεινε να γίνει διευρυμένη σύσκεψη της παράταξης με την συμμετοχή δηλαδή και εκείνων που ήταν υποψήφιοι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αλλά δεν εξελέγησαν καθώς και με τη συμμετοχή των προέδρων των ΤΚ και των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων.

Παραμένει άγνωστο αν θα υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση, αν και αυτό θα γίνει γνωστό μετά την συνάντηση των δύο υποψηφίων με τον Αλέξη Καστρινό. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Καστρινός διαφωνεί να υπάρξει συνάντηση της παράταξης  παρουσία του  πρ. βουλευτή Ανδρέα Μαρίνου.

Εκείνο πού μέχρι σήμερα δηλαδή 2 Φεβρουαρίου είναι βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Καστρινός εγγυάται την ενότητα της παράταξης. Και αυτό γιατί δεν αποκλείεται  κάποιος ή κάποιοι να επιλέξουν  να συμπορευτούν με άλλους αφού, άπαντες αντιλαμβάνονται ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο να κατεβείς αλλά να συγκροτήσεις ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο για να εκλέξεις ικανοποιητικό αριθμό δημοτικών συμβούλων, ώστε να μπορέσεις να διαδραματίσεις ρόλο την επόμενη μέρα.

Όλη η επικαιρότητα