Εκκλησία Ηλεία

Αλ. Κουρτέσης: Νέος, Ηλείος κληρικός συγκινεί!

Συγκινητικές στιγμές στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του αγαπητού Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας π. Αλεξίου Κουρτέση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.

Ο π. Αλέξιος έλκει την καταγωγή από τη Σίμιζα Τραγανού και στη χειροτονία του παρέστη ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Βασιλείου, οι αρχιμανδρίτες της Ι.Μ. Ηλείας π. Δαμασκηνός Πετράκος και Φιλάρετος Σπανόπουλος, καθώς και συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του π. Αλεξίου.

Η χειροτονία τελέσθη από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ανέων κ.κ. Μακαρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας, παρουσία των Δημάρχων Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου και Ν. Φιλαδέλφειας κ. Γιάννη Βούρου, Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου καθώς και πλήθος πιστών που μέσα από την καρδιά τους αναφώνησαν το «ΑΞΙΟΣ» στον νέο Πρεσβύτερο και Αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Όλη η επικαιρότητα