Ηλεία

Αλ. Λιάγκουρα: «Στοιβάζουν 27, 28, 30 παιδιά στην ίδια αίθουσα… η πανδημία τελείωσε!»

Συνεχή είναι πλέον τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται στην εκπαίδευση.
Ακούστε το άρθρο

Συνεχή είναι πλέον τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται στην εκπαίδευση, όχι μόνο της Ηλείας, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών, αλλά και μαθητών και γονέων, τα τμήματα στις σχολικές μονάδες αντί να αυξάνονται για λόγους προστασίας των παιδιών και των εκπαιδευτικών από τον κορωνοϊό, μειώνονται, με αποτέλεσμα να …στοιβάζονται πάνω από 26 έως 30 παιδιά στις τάξεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους (και φυσικά μετέπειτα για τις οικογένειές τους).

Δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει καταλάβει ότι με το να «γεμίζει» τις αίθουσες με παιδιά, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ασφάλεια τους, αλλά αντίθετα μεγεθύνει τον κίνδυνο να νοσήσουν από τον ιό και φυσικά να τον μεταφέρουν στον κοινωνικό τους περίγυρο. Και μάλιστα πιέζει και τους διευθυντές των σχολείων να εφαρμόσουν το νόμο, χωρίς πραγματικά πολλές φορές αυτό να το θέλουν, με αποτέλεσμα να προχωρούν στην αύξηση των παιδιών μέσα στις τάξεις.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση της εκπαιδευτικού Αλεξία Λιάγκουρα που ανέφερε:

«Γυμνάσιο Βάρδας, 1ο Γυμν. Αμαλιάδας, 2ο Γυμν. Αμαλιάδας, 3ο Γυμν. Πύργου, 4ο Γυμν. Πύργου, Γυμν. Καράτουλα, Γυμν. Πελοπίου, Γυμν. Λάλα, Γυμν. Ζαχάρως, ΕΠΑΛ Λεχαινών, 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, 2ο ΕΠΑΛ Πύργου.

Αυτή είναι η σοδειά σήμερα… πιέσεις στους διευθυντές να εφαρμόσουν λέει τη νομιμότητα όπως αυτοί τη μεταφράζουν… Να στοιβάξουν 27, 28, 30 παιδιά στην ίδια αίθουσα… η πανδημία τελείωσε, όποιος ζήσει έζησε!

Κανείς δε βάζει υπογραφή γιατί φοβούνται τις μηνύσεις από τους γονείς, ιδιαίτερα εκείνοι που δεν καλύπτονται από βουλευτική ασυλία.

Τα Λύκεια έχουν σειρά αύριο…

Οι Δήμαρχοι να πάρουν θέση στο πρόβλημα γιατί υποψιάζομαι ότι θα επαναληφθεί το έργο των ΤΕΙ!

Ο μέχρι χθες συνάδελφος ΔΔΕ πρέπει να πει το μεγάλο ΟΧΙ

Ο περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης να μη σφυρίζει αδιάφορα…

Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες στην εκπαίδευση λέγεται πογκρόμ διώξεων.. και καλά οι δάσκαλοι… τα παιδιά τι σας φταίνε?

Μη βρεθεί κανείς μετά να πει ότι δεν ήξερε!».

Όλη η επικαιρότητα