Ηλεία

Αλαλούμ με τα αντιγριπικά εμβόλια – «Αδειάζουν» τα συρτάρια των φαρμακείων στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Χτύπησε «κόκκινο» η ζήτηση αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία της Αμαλιάδας, ωστόσο η ζήτηση είναι αντιστρόφως ανάλογη με την προσφορά καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια ούτε για δείγμα!

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων γρίπης και τους θανάτους που έχουν καταγραφεί στην χώρα μας, οι πολίτες θορυβημένοι σπεύδουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν αντιγριπικά εμβόλια, ωστόσο δεν μπορούν να βρουν αφού τα αντιγριπικά που είχαν προμηθευτεί τα φαρμακεία έχουν τελειώσει εδώ και καιρό, ενώ τα ελάχιστα τα οποία είχαν απομείνει πρόλαβαν και τα πήραν όσοι αποφάσισαν να εμβολιαστούν όταν άρχισε να καταγράφεται η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων γρίπης.

Φοβούνται οι πολίτες

Τα φαρμακεία στην Αμαλιάδα είχαν προμηθευτεί εμβόλια σύμφωνα με την ζήτηση που είχαν και κατά ένα μικρό ποσοστό παραπάνω από τον αριθμό των εμβολίων που είχαν προμηθευτεί πέρυσι. Κατά συνέπεια τα εμβόλια αυτά διατέθηκαν σε όσους μερίμνησαν έγκαιρα να προμηθευτούν τα αντιγριπικά και πλέον δεν έχει απομείνει τίποτα στα ράφια.

Οι πολίτες ανάστατοι από τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η εξάπλωση της γρίπης και με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι για τουλάχιστον άλλες δέκα εβδομάδες οι Έλληνες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την γρίπη, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν εμβόλια.

Τις τελευταίες ημέρες πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο ή τηλεφωνούν μήπως παρ’ ελπίδα βρουν κάποιο εμβόλιο, η απάντηση ωστόσο είναι ίδια από όλους τους φαρμακοποιούς και είναι αρνητική.

Πολλοί είναι αυτοί που ζητούν από τους φαρμακοποιούς να τους καταγράψουν σε λίστα προτεραιότητας, ωστόσο και οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους δεν μπορούν να πουν με σιγουριά τίποτα, αφού δεν γνωρίζουν εάν και πόσα εμβόλια θα προμηθευτούν. Κάτι που δεν πρόκειται φυσικά να γίνει πριν από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, αφού τώρα έγιναν οι παραγγελίες από την χώρα μας για την προμήθεια επιπλέον αντιγριπικών εμβολίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εισαχθούν 50.000 αντιγριπικά εμβόλια για ολόκληρη την χώρα και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη εάν από την παραπάνω ποσότητα θα διατεθούν κάποια στα φαρμακεία ή θα πάνε απευθείας στα Νοσοκομεία της χώρας.

Οι φαρμακοποιοί συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες και αναμένουν και αυτοί νεώτερα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όλη η επικαιρότητα