Κόσμος

Αλεκ Μπάλντουιν: Τίτλοι τέλους για τα γυρίσματα του Rust – Ο ηθοποιός μιλά για πρώτη φορά (vid)

Τα γυρίσματα του «Rust», που διακόπηκαν λόγω του θανάτου της διευθύντριας φωτογραφίας που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον Άλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια μιας πρόβας, δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν, ανακοίνωσε ο ηθοποιός
Ακούστε το άρθρο

Τα γυρίσματα του «Rust», που διακόπηκαν λόγω του θανάτου της διευθύντριας φωτογραφίας που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον Άλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια μιας πρόβας, δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν, ανακοίνωσε ο ηθοποιός στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τραγικό δυστύχημα.

«Μερικές φορές συμβαίνουν ατυχήματα στα πλατό, όμως όχι τέτοια. Υπήρχε μία πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να γίνει αυτό», σχολίασε ο Άλεκ Μπάλντουιν μια εβδομάδα αφότου σκότωσε κατά λάθος την κινηματογραφίστρια Χάλινα Χάτσινς. «Ήταν οικογένειά μου» είπε ο ηθοποιός για τη Χαλίνα Χάτσινς. Ταυτόχρονα ανέφερε ότι δεν ξέρει πότε θα είναι έτοιμος να εργαστεί και πάλι σε πλατό όπου υπάρχουν όπλα και αποκάλυψε ότι τα γυρίσματα του Rust δεν θα αρχίσουν ξανά. Είπε πως μιλάει συχνά με τον σύζυγο της διευθύντριας φωτογραφίας που είναι ακόμα σοκαρισμένος. «Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα και γυρίζαμε μαζί αυτήν την ταινία όταν συνέβη αυτό το φρικτό γεγονός», είπε ο Άλεκ Μπάλντουιν.

Σε μήνυμά του στο Instagram λίγες ώρες μετά τον θάνατο της Χάτσινς, o Άλεκ Μπάλντουιν ανέφερε πως «δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου, μητέρας και συναδέλφου που θαύμαζα βαθιά». Ο Μπάλντουιν αναφέρει πως συνεργάζεται πλήρως με τις αστυνομικές έρευνες «προκειμένου να φανεί πώς συνέβη η τραγωδία».

«Η Χαλίνα πέθανε στα χέρια μου, το αίμα της έβαψε τα χέρια μου»

Ο Serge Svetnoy, αρχιηλεκτρολόγος της ταινίας και στενός συνεργάτης της Χάτσινς, ισχυρίστηκε πως για το τραγικό περιστατικό φταίει «η αμέλεια και ο αντιεπαγγελματισμός». «Ναι, στεκόμουν πλάι, ώμο με ώμο, με τη Halyna κατά τη διάρκεια αυτού του μοιραίου πυροβολισμού που της στέρησε τη ζωή και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Joel Souza. Την κρατούσα στην αγκαλιά μου ενώ πέθαινε. Το αίμα της ήταν στα χέρια μου. Θέλω να πω τη γνώμη μου για το γιατί συνέβη αυτό. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να το κάνω. Φταίει η αμέλεια και ο αντιεπαγγελματισμός. Η αμέλεια από το άτομο που έπρεπε να ελέγξει το όπλο στο πλατό των γυρισμάτων αλλά δεν το έκανε αυτό. Το άτομο που έπρεπε να ανακοινώσει ότι το γεμάτο όπλο βρισκόταν στο πλατό δεν το έκανε αυτό. Το άτομο που έπρεπε να έχει ελέγξει αυτό το όπλο πριν το φέρει στο πλατό δεν το έκανε» έγραφε σε ανάρτησή του ο Serge Svetnoy.

«Είμαι σίγουρος ότι είχαμε τους επαγγελματίες σε κάθε τμήμα, εκτός από ένα – το τμήμα που ήταν υπεύθυνο για τα όπλα. Δεν υπάρχει περίπτωση μια γυναίκα ηλικίας μόλις 24 ετών να είναι επαγγελματίας στην χρήση όπλων. Δεν υπάρχει περίπτωση η λίγο – πολύ πιο μεγάλη ηλικιακά φίλη της από το σχολείο, από τη γειτονιά, το Instagram ή ο Θεός ξέρει πού αλλού, να είναι επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα σε τέτοια ηλικία. Οι επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι που έχουν περάσει χρόνια στα πλατό των γυρισμάτων, είναι οι άνθρωποι που ξέρουν αυτή τη δουλειά από το Α έως το Ω. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχουν την ασφάλεια στο σετ σε επίπεδο αντανακλαστικών. Δεν χρειάζεται να τους πούμε να βάλουν ένα σακάκι με άμμο σε ένα τρίποδο ως αντίβαρο για να μην αναποδογυρίσει, να φτιάξουν τη σκάλα στη σκηνή ή να περιφράξουν το σημείο της έκρηξης. Το έχουν στο αίμα τους. Καλώ τους Παραγωγούς! Έχουμε μια συναρπαστική και καταπληκτική δουλειά, αλλά είναι και επικίνδυνη. Κινηματογραφούμε στα βουνά, στις ανοιχτές θάλασσες, σε υποβρύχια γυρίσματα.

Έχουμε εκρήξεις, πυροβόλα όπλα, σκηνές με συγκρούσεις αυτοκινήτων, ηλεκτρικά καλώδια τελικά και πολλά άλλα. Για να εξοικονομήσετε μια δεκάρα μερικές φορές, προσλαμβάνετε άτομα που δεν έχουν πλήρως τα προσόντα για την περίπλοκη και επικίνδυνη δουλειά και διακινδυνεύετε τις ζωές των άλλων ανθρώπων που είναι κοντά σε άλλους και τις ζωές σας επίσης. Καταλαβαίνω ότι παλεύετε πάντα για τον προϋπολογισμό, αλλά δεν μπορείτε να επιτρέψετε να συμβεί αυτό. Θα πρέπει πάντα να υπάρχει τουλάχιστον ένας επαγγελματίας σε κάθε τμήμα που να γνωρίζει τη δουλειά. Είναι απολύτως απαραίτητο να αποφύγουμε μια τέτοια τραγωδία, όπως η τραγωδία με τη Χαλίνα. Δεν εύχομαι σε κανέναν να περάσει αυτό που πέρασα εγώ, αυτό που πέρασαν ο σύζυγός της @Matt Hutchins και ο γιος της Andros και ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, που του δόθηκε ένα γεμισμένο όπλο στα γυρίσματα. Πρέπει να ζει τώρα με τη σκέψη ότι αφαίρεσε τη ζωή ενός ανθρώπου εξαιτίας της συμπεριφοράς αντιεπαγγελματικών ανθρώπων. Αγαπητοί Παραγωγοί, με την πρόσληψη επαγγελματιών, αγοράζετε την ηρεμία για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας. Είναι αλήθεια ότι οι επαγγελματίες μπορεί να κοστίζουν λίγο περισσότερο και μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο πιο απαιτητικοί, αλλά αξίζει τον κόπο. Καμία δεκάρα που γλύτωσε ένας παραγωγός δεν αξίζει τη ΖΩΗ του ατόμου».

Πηγή: reader.gr

Όλη η επικαιρότητα