Categories: Γυναίκα

Alexandria Ocasio Cortez: Η κριτική για τις fake χειροπέδες στο Twitter και η απάντησή της

Share

Η Alexandria Ocasio Cortez είναι ένα από τα μέλη του Κονγκρέσου που έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους στην ανατροπή της νομολογίας Roe v. Wade που έφερε έναν νέο Μεσαίωνα στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και πιο συγκεκριμένα, στο δικαίωμα στην άμβλωση. Ήταν ανάμεσα σε αρκετά μέλη του Κονγκρέσου που συμμετείχαν σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, πριν από λίγες ημέρες.

Η Alexandria Ocasio Cortez και συνάδελφοί της, όπως οι: Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Cori Bush, ένωσαν τις δυνάμεις τους με το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Καπιτώλιο κι από εκεί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο Ανώτατο Δικαστήριο. Έξω από τον χώρο του δικαστηρίου είχε στηθεί ένας μαύρος φράχτης που εμπόδιζε τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν. Η ομάδα πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία και η αστυνομία προειδοποίησε για συλλήψεις αν δεν απομακρύνονταν από τον χώρο, γιατί εμπόδιζαν την κυκλοφορία. Οι συλλήψεις δεν άργησαν και η Alexandria Ocasio Cortez ήταν μία από τους διαδηλωτές που η αστυνομία απομάκρυνε απο το σημείο.

Η σκηνή με την Alexandria Ocasio Cortez να έχει τα χέρια της σταυρωμένα στην πλάτη της και να ακολουθεί τον αστυνομικό που την απομάκρυνε, έκανε τον γύρο των social media. Και έφερε αρνητική κριτική στο μέλος του Κονγκρέσου γιατί όπως ανέφεραν αρκετοί χρήστες του Twitter προσποιήθηκε ότι της είχαν περάσει χειροπέδες με τη στάση των χεριών της.

Το Twitter την κατηγορεί για υποκρισία

Η Alexandria Ocasio Cortez σταύρωσε τα χέρια πίσω από την πλάτη της, προχώρησε και στη συνέχεια ύψωσε τη γροθιά της χαιρετώντας τους υπόλοιπους διαδηλωτές, δείχνοντας ότι δεν φορά χειροπέδες. Έπειτα επέστρεψε τα χέρια της στην αρχική στάση που είχε επιλέξει κι άφησε στους πολέμιους των αμβλώσεων, και τους πολιτικούς της αντιπάλους του δεξιού χώρου να μιλήσουν για υποκρισία στο Twitter.

«Ω θεέ μου, η Alexandria Ocasio Cortez προσποιείται ότι φορά χειροπέδες», έγραψε ο επικοινωνιολόγος των Ρεπουμπλικανών, Matt Whtilock στο Twitter. «Αυτό είναι υπερβολικό», συμπλήρωσε. «Η αστυνομία στο Καπιτώλιο πρέπει να της έβαλε αόρατες χειροπέδες», σχολίασε η πολιτική αναλύτρια Carmyn Kinsey, ενώ ο συντηρητικός αρθρογράφος Tim Young κατέφυγε σε ένα αισχρό σεξιστικό σχόλιο για να κρίνει την πολιτικό. «Ρε παιδιά η Alexandria Ocasio Cortez είναι τόσο θύμα που πρέπει να υποκριθεί ότι ο μεγάλος, κακός αστυνομικός της πέρασε χειροπέδες. Ίσως νομίζει κι ότι θέλει να βγουνε».

«Η Alexandria Ocasio Cortez είναι ειδική στο να τραβά την προσοχή και να χτίζει το αφήγημά της, που υποκρίθηκε ότι της πέρασαν χειροπέδες απλά και μόνο για να έχει αυτή την εικόνα στα social media», ανέφερε ο επιχειρηματίας Jason Howerton. «Σημειώστε ότι άλλαξε την πόζα με τις χειροπέδες μόνο για να υψώσει την γροθιά της στον αέρα. Η βασίλισσα των χειρονομιών», ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής του Fox News, Brit Hume.

Η απάντηση της Alexandria Ocasio Cortez μιλά για την ουσία της διαμαρτυρίας

Όλοι οι επώνυμοι σχολιαστές της ανήκουν στον χώρο των Ρεπουμπλικανών και σχεδόν όλοι είναι άντρες στην περίπτωση που δεν το πρόσεξες. Και γυρνώντας το θέμα στο τι έκανε και τι όχι η Alexandria Ocasio Cortez καθώς την απομάκρυναν από τον χώρο, απέφυγαν να μιλήσουν για τον λόγο που βρισκόταν εκεί. Αυτό το έκανε η ίδια η πολιτικός δίνοντας μία εύστοχη απάντηση στους επικριτές της.

Η Alexandria Ocasio Cortez απάντησε μέσα από ένα ανεπίσημο Q & A στον λογαριασμό της στο Instagram. Και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με τις fake χειροπέδες.

«Το αγαπημένο hobby των Ρεπουμπλικανών είναι να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας για τα πάντα για να σας αποσπούν από το να μιλάτε γι’ αυτό που πραγματικά είναι σημαντικό. Κι αυτό είναι το γεγονός ότι προσπαθούν να σας στερήσουν το δικαίωμα στην αυτονομία του σώματός σας», ανέφερε μιλώντας στην κάμερα του κινητού της. Και κάπως έτσι, δεν χρειαζόταν να πει τίποτα άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στις ΗΠΑ, γι’ αυτό διαδηλώνουν. Γι’ αυτό συλλαμβάνονται. Αυτό τις τρομάζει κι αυτό αγωνίζονται να ανατρέψουν, μετά την εφιαλτική ανατροπή της νομολογίας που είχε καταστήσει το δικαίωμα τους στην άμβλωση ελεύθερο σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής, εδώ και 50 χρόνια.

«Αν όντως υποκρινόμουν, γιατί να σηκώσω σκοπίμως τη γροθιά μου; Είναι τόσο ανόητο», πρόσθεσε η Alexandria Ocasio Cortez. Κι αν κάτι την κάνει role model στα μάτια μας, είναι ότι όποια εικόνα κι αν θέλει να βγάλει προς τα media με την διαμαρτυρία της, τουλάχιστον διαμαρτύρεται. Τουλάχιστον αναγνωρίζει ότι μαζί με τους πολλούς πρέπει να δώσει κι εκείνη τον δικό της αγώνα, όχι μόνο από την πολιτική της θέση, αλλά και στο πλευρό των γυναικών στους δρόμους της Washington D.C.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου, 35 άτομα, μεταξύ των οποίων και 17 μέλη του Κονγκρέσου συνελήφθησαν στη διαδήλωση. Μετά τη σύλληψή τους, μεταφέρθηκαν σε μία περιοχή μεταξύ του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Καπιτωλίου, όπου η αστυνομία τους ζήτησε να βγάλουν φωτογραφίες με τα διαπιστευτήριά τους. Λίγη ώρα αργότερα, τα μέλη του Κονγκρέσου που συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα. Η αστυνομία τους κατηγόρησε για «συνωστισμό και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας» και τους επέβαλε πρόστιμο 50 δολαρίων.

H AOC είχε μιλήσει για το πώς μία άμβλωση έμοιαζε σωτήρια για εκείνη

Η Alexandria Ocasio Cortez ως πολιτικός και ακτιβίστρια, δεν θα πάψει να αγωνίζεται για να αποκτήσουν και πάλι οι γυναίκες των ΗΠΑ την αυτοδιάθεσή του σώματός τους. Κι αυτό επειδή, όπως έχει μοιραστεί σε μία από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που συμμετείχε, η άμβλωση είναι μία επιλογή που στάθηκε κάποτε σωτήρια στη δική της ζωή. Ως επιζήσασα σεξουαλικής επίθεσης, η AOC, όπως την αποκαλεί εν συντομία ο Τύπος, χρειάστηκε κάποτε να κάνει τεστ εγκυμοσύνης με τρόμο για το αποτέλεσμα. Το τεστ βγήκε αρνητικό, αλλά το συναίσθημα της αγωνίας δεν το έχει ξεχάσει μέχρι σήμερα. «Όταν κάθισα εκεί, περιμένοντας ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν, “δόξα τω Θεώ που έχω, τουλάχιστον, μια επιλογή. Δόξα τω Θεώ, έχω την ελευθερία να διαλέξω τη μοίρα μου”», είχε πει.

Πηγή:  ladylike.gr