Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Σοκαρισμένη και η αστυνομία από τα βίντεο φρίκης στο κινητό του τζιχαντιστή

Ακούστε το άρθρο

Σοκαρισμένοι ακόμη και οι άνδρες της αστυνομίας είναι από τα σκληρά βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά την σύλληψη του ο άνδρας ομολόγησε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS ενώ το οπτικο – ακουστικό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του δεν το χωράει ανθρώπινος νους (νεκρούς, κεφάλια κομμένα, να τραγουδάνε πάνω από νεκρούς, να χλευάζουν ανθρώπους προς εκτέλεση και πολλές άλλες σκληρές εικόνες). Πρόκειται για φριχτά πλάνα που απεικονίζουν βασανιστήρια και αποκεφαλισμούς, όμοια με εκείνα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ένα από τα βίντεο απεικονίζεται ο ίδιος και ακόμη ένας άντρας να βασανίζουν έναν άνδρα. Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν πως υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τον 32χρονο να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του θύματος του που νωρίτερα εκλιπαρούσε για τη ζωή του. Ο 32χρονος ισχυρίστηκε πως ο άνδρας αποκεφαλίστηκε, γιατί του είχε κάψει το σπίτι του στη Συρία.

Η συνήγορος του Σύρου είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί μαζί του προκειμένου να προχωρήσουν σε στοιχειοθέτηση της γραμμής υπεράσπισής του.

Το e-evros.gr επικοινώνησε μαζί της, με την Τ. Τσιουλπά να αναφέρει:

“Πρόκειται για αστυνόμο, καθεστώς Άσαντ, ο οποίος κατά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκδιώχθηκε. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται αντικαθεστώτα του Άσαντ και να γίνονται ένοπλες συρράξεις.

Ο 32χρονος μπήκε στην οργάνωση του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού”. (ουσιαστικά ήταν αντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης).

Σε μία από τις συμπλοκές ο 32χρονος κατηγορούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που ανήκε στο καθεστώς Άσαντ. Έτσι θεωρήθηκε από την οργάνωσή του προδότης και εκδιώχθηκε.

Έπειτα το διωγμό του πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσεγγίστηκε από την ISIS, όμως επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς τους (να σκοτώνουν και να βιάζουν άμαχο πληθυσμό) θέλησε να το “σκάσει” επικαλέστηκε ασθένεια της γυναίκας του κι έφυγε.

Στη συνέχεια μαζί με τη γυναίκα του πηγαίνουν στη Λέρο κι από τότε ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός μετανάστης”.



Σε ερώτησή σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του η κ. Τσιουλπά είπε πως “σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση”.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα πριν τη σύλληψη, η σύζυγος του Σύρου επισκέφθηκε την υπηρεσία ασύλου όπου έδωσε συνέντευξη. Εκεί, σε κάποιες ερωτήσεις που δέχθηκε η νεαρή, φαίνεται να της “ξέφυγε” κάτι που πρόδωσε το μεγάλο του μυστικό.

Ο 32χρονος μόλις ενημερώθηκε από τις Αρχές ότι έχει συλληφθεί ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και κατηγορείται με το άρθρο 187Α, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με κουβέρτα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα