Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Σοκ και οργή για την 16η γυναικοκτονία – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Ερχόταν μελανιασμένη – Της λέγαμε να μην δέχεται βία».
Ακούστε το άρθρο

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει η 16η γυναικοκτονία στην Ελλάδα για το 2021, στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για την 29χρονη Τζεβριέ Εδινερλί, μητέρα τριών παιδιών, η οποία κατέληξε ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό από τον 30χρονο σύζυγό της.

«Της λέγαμε να μην δέχεται βία»

Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς της 29χρονης  η οποία άφησε την Πέμπτη το βράδυ την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

«Έτρωγε ξύλο στο γάμο της. Της λέγαμε να μην δέχεται βία. Χτυπήματα με κλωτσιές σε σπλήνα και πρόσωπο με κλωτσιές ειδαν οι γιατροί. Την είχε ξαναδείρει και είπε ότι χτύπησε στα ντουλάπια της κουζίνας», αποκαλύπτει στην κατάθεσή του ο πατέρας της Τζεβριέ.

Από το περιεχόμενο της δικογραφίας, σύμφωνα με το protothema.gr, προκύπτει ότι τα επεισόδια βίας σε βάρος της γυναίκας ήταν συνεχή. Οι γονείς της από την πρώτη στιγμή εμφανίζονταν βέβαιοι πως η κόρη τους είχε καταλήξει από τα χτυπήματά του, παρά τους αρχικούς του ισχυρισμούς ότι η 29χρονη έπεσε από τη σκάλα.

«Η κόρη μου είχε ένα ακόμη προγραμματισμένο, τέταρτο στη σειρά χειρουργείο. Ο γιατρός με ενημέρωσε ότι η κατάστασή της είναι κρίσιμη και δεν ήξερε αν θα αντέξει. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Δεν άντεξε και πέθανε. Όπως ενημερώθηκα από την ιατροδικαστική εξέταση, τα χτυπήματα που είχε η κόρη μου δεν οφείλονταν σε πτώση από σκάλα», είναι τα λόγια του πατέρα μέσα στη δικογραφία της υπόθεσης.

Συγκλονίζει όταν μιλά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το τρομακτικό περιστατικό, μπροστά στα μάτια τριών παιδιών: «Θέλω να προσθέσω ότι παρόντα στο περιστατικό ξυλοδαρμού ήταν τα τρία ανήλικα παιδιά της κόρης μου καθώς και ο πατέρας του άντρα της. Και αυτό το ξέρω γιατί νοσούσαν όλοι από κορωνοϊό και ήταν σε καραντίνα στο σπίτι».

Ήταν αντίθετη στον γάμο η οικογένεια της Τζεβριέ

Η 29χρονη γνώρισε τον σύζυγό της πριν από δέκα χρόνια. Η οικογένειά της, όμως, δεν ενέκρινε τη σχέση τους, κι έτσι οι δυο τους κλέφτηκαν, παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της.

«Δέκα χρόνια που ήταν παντρεμένος με την κόρη μου δεν τον είχα γνωρίσει, δεν του είχα μιλήσει ποτέ. Δεν ήταν καλό παιδί. Της έλεγα “παιδί μου δεν τον θέλω αυτόν, δεν τη θέλω αυτήν την αγάπη σου”, όμως εκείνη πήγε μαζί του», είπε ο πατέρας της 29χρονης μιλώντας στο STAR.

Δεν είχε επαφή με τα εγγονάκια του

Όλα αυτά τα χρόνια είχε επαφή μόνο με την κόρη του, ενώ τα τελευταία τέσσερα είχε σταματήσει να έχει νέα και από εκείνη. Μάλιστα, δεν είχε καμία επαφή και με τα τρία εγγονάκια του, ενώ το μικρότερο που είναι δύο χρόνων δεν το έχει γνωρίσει καν.

Τώρα, μετά τον βίαιο θάνατο της κόρης του, θα διεκδικήσει, όπως λέει την επιμέλεια των παιδιών, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι με τους γονείς του γαμπρού του.

«Δεν ξέρω πώς είναι η διαδικασία, αλλά θέλω να πάρουμε τα παιδιά. Θέλω να μεγαλώσουν μαζί μας. Θα μας που οι δικηγόροι τι πρέπει να κάνουμε», είπε. «Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Έχω μια εβδομάδα που τρέχαμε στα νοσοκομεία», συνέχισε και ξέσπασε σε λυγμούς.

«Ερχόταν μελανιασμένη»

Σε ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA, η μητέρα  της 29χρονης παραδέχεται ότι υποπτευόταν ότι ο σύζυγός της την χτυπούσε, ποτέ όμως δεν το είχε η ίδια παραδεχτεί σε εκείνην. «Ήξερα γιατί, ερχόταν μελανιασμένη. Της έλεγα ‘τι έγινε κόρη μου;’ και μου απαντούσε: ‘χτύπησα στην πόρτα, χτύπησα κάπου αλλού’» λέει η μητέρα.

Ερωτηθείσα αν ήξερε ότι ο σύζυγος χτυπούσε την κόρη της της, η μητέρα ανέφερε: «ήξερα, κατάλαβα ότι την χτυπούσε. Το κατάλαβα, το νιώθαμε. Προσπαθήσαμε να την πάρουμε πολλές φορές, αλλά δεν με άκουγε. Της έλεγα να χωρίσει όταν είχαν κάνει το πρώτο παιδί, ότι έκανε ένα λάθος που κλέφτηκε… Φοβόταν να πάρει το παιδί».

«Την έδερνε μπροστά στα παιδιά της»

«Είναι ανεξήγητο ακόμη και για μας τους στενούς συγγενείς γιατί η Τζεβριέ Εδινερλί συνέχιζε να μένει μαζί του και να υπομένει μια αληθινή κόλαση στην καθημερινότητά της. Ο Καδήρ την χτυπούσε ακόμη και μπροστά στα παιδιά της» λέει η συγγενής της 29χρονης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ συγγενείς της υποστήριξαν, ότι όταν συνέβη το περιστατικό στις 5 Δεκεμβρίου, η 29χρονη έμεινε για 2 με 3 ώρες στο σπίτι και οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συνεφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι μεταφέρθηκε τελικά στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με ρήξη σπλήνας και ήπατος.

Ο 30χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία της συζύγου του κακοποιούσε σχεδόν καθημερινά την 29χρονη σύζυγο του και μητέρα των τριών παιδιών τους, σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας.

Όλη η επικαιρότητα