WEB tv Ηλεία

Αλέξης Καστρινός: «Στόχος μου ο δήμος Πηνειού» (vid)

Ανακοίνωσε την κάθοδο του ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος.
Ακούστε το άρθρο

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, για το Δήμο Πηνειού, ανακοίνωσε χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στη Γαστούνη, ο κ. Αλέξης Καστρινός.

Αφού ευχαρίστησε θερμά τους δημοσιογράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, με αφορμή τη χθεσινή βροχή, ξεκίνησε τη συνέντευξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά την καταιγίδα, έρχεται ο ήλιος και εμείς επιδιώκουμε τον ήλιο». Ο κ. Καστρινός κάνοντας μια σύντομη αναδρομή της εμπειρίας του ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής, ανακοινώνοντας παράλληλα, την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Πηνειού στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μίλησε για μια νέα ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, όπου η επιλογή των προσώπων που θα συμπορευθούν μαζί του θα γίνει σύμφωνα με την πολιτική ηθική, για το καλό των δημοτών και την ανάπτυξη του τόπου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Στις βουλευτικές εκλογές του 2019, βγήκα πρώτος αναπληρωματικός. Σε διάστημα περίπου δυόμιση μόνο εβδομάδων που έκανα τον αγώνα μου, τιμήθηκα με 7.514 ψήφους. Οφείλω να τιμώ και να ευγνωμονώ μέσα από την καρδιά μου τους ανθρώπους που με στήριξαν και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για έμενα αλλά αυτός ο κύκλος έκλεισε οριστικά», δήλωσε ο κ.Καστρινός αναφορικά με τα σενάρια που τον ήθελαν ξανά υποψήφιο βουλευτή με το κυβερνών κόμμα.

«Θα είμαι επικεφαλής δημοτικής παράταξης όλων των αποχρώσεων, όλων των ανθρώπων, με κοινωνικές συμμαχίες.  Στις εκλογές του 2023 θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Σέβομαι τους πάντες. Θα είναι οι ευρύτερες δυνατές συνεργασίες με στόχο την αυτοδιοίκητη και πολιτική διεύρυνση. Πάντα όμως σύμφωνα με την πολιτική ηθική. Αναζητώ νέους ανθρώπους, και είμαι σε κουβέντα με πολλούς από αυτούς, άλλα και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους που έχουν νέα μυαλά. Ανεξαρτήτου ηλικίας, χωρίς να απεμπολώ το δικαίωμα του επικεφαλής στο να δώσει αυτός την τελική έγκριση για κάποια πράγματα μαζί με τους συνεργάτες μου θα δώσουμε έμφαση στο τι ζητάμε από τον τόπο μας. Είμαστε ώριμοι όσο ποτέ, σοβαροί όσο ποτέ και αποφασισμένοι όσο ποτέ να κάνουμε την ανατροπή και την αλλαγή στον τόπο μας .Η δύναμη της προοπτικής μπορεί να γίνει δύναμη αλλαγής και ανατροπής». Με αυτά τα λόγια ο κ. Καστρινός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά ως δήμαρχος Πηνειού για τις εκλογές του 2023.

Σε ερώτηση για το πως κρίνει τη μέχρι τώρα πορεία του νυν δήμαρχου, κ. Ανδρέα Μαρίνου, ο υποψήφιος πλέον δήμαρχος, ισχυρίστηκε ότι «είναι πολιτικά τραγική.»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Καστρινός άσκησε δριμεία κριτική στην σημερινή δημοτική αρχή, παρουσιάζοντας έγγραφα για μια σειρά από έργα, που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο δήμο Πηνειού, τα οποία σύμφωνα με το λεγόμενά του, αλλά και με τις σχετικές ανακοινώσεις του το προηγούμενο διάστημα, «ωρίμασαν» και θεμελιώθηκαν επί της δικής του θητείας ως δήμαρχος Πηνειού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μιλάω με στοιχεία και με αλήθειες. Ποτέ δεν καπηλεύτηκα τον κόπο κανενός». Ωστόσο με έμφαση τόνισε ότι «η επίθεση στο νυν δήμαρχο δεν είναι προσωπική αλλά ενάντια στην πολιτική οπισθοδρόμηση του τόπου μας».

Όλη η επικαιρότητα