Categories: Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: Καταθέτει η ιατροδικαστής στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου

Share

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, μετά από άγρια επίθεση που δέχθηκαν με οπαδικά κίνητρα.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, σήμερα αναμένεται να καταθέσει η ιατροδικαστής που υπέγραψε την έκθεση η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Πιο συγκεκριμένα, στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβει η Λήδα – Καλλιόπη Κοβάτση, ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 19χρονου.

Στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που υπέγραψε και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, περιγράφονται πολλαπλές κακώσεις στην κεφαλή και στα άκρα, από αιχμηρά αντικείμενα. Ο δε θάνατος του ‘Αλκη, κατά το ίδιο πόρισμα, «οφείλεται σε θανατηφόρες κακώσεις στα κάτω άκρα και σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις». Αποδίδεται δηλαδή στο συνδυασμό των παραπάνω κακώσεων που προκάλεσαν οι δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 12 νεαρά άτομα που βαρύνονται – μεταξύ άλλων – με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Tις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν εκτός από μάρτυρες και οι δύο διασώστες που έφτασαν στο σημείο για να μεταφέρουν τον Άλκη στο νοσοκομείο.

Ο πρώτος από τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, είχε μιλήσει για «αθρόα αιμορραγία» του Άλκη και αναφέρθηκε σε «κακώσεις μη συμβατές με ζωή». Συνολικά εξετάστηκαν ως μάρτυρες τέσσερις διασώστες, όλοι μέλη πληρωμάτων σταθμών του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στο σημείο του φονικού επεισοδίου.

Σε προηγούμενη δίκη, αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε όλα όσα είδε το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022 καθώς βρέθηκε πίσω από την πορεία των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των φίλων του.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 12

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.