Categories: Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: Το ξέσπασμα της μητέρας του στη δίκη – «Μισή πιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου;»

Share

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, διακόπηκε για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν και οι γονείς του Άλκη με την μητέρα του να ξεσπά κατά των κατηγορουμένων.

Ήταν η στιγμή που οι γονείς του Άλκη αντίκρισαν για πρώτη φορά μέσα στην δικαστική αίθουσα τους 12 κατηγορούμενους.

Το ξέσπασμα της μάνας

Η ίδια μάλιστα, σύμφωνα με το Thesstoday, ζήτησε από τους από αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός της αίθουσας να κάνουν στην άκρη για να τους αντικρίσει και να τους μιλήσει όπως και έκανε.

Όταν τους είδε, ξέσπασε λέγοντας προς έναν εκ των κατηγορούμενων:«Μισή πιθαμή είσαι και χτυπούσες τον γιο μου;», αποκαλώντας τον στη συνέχεια «γεννημένο δολοφόνο».

Λίγο αργότερα, όταν στη δικαστική αίθουσα εισήλθε ο 21χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό με δρεπάνι, η μητέρα του Άλκη του απηύθυνε τον λόγο και τον ρώτησε: «Πού είναι τώρα το δρεπάνι;».

Ένταση έξω από το δικαστήριο

Κατά την αποχώρηση των 12 κατηγορουμένων, άτομα που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο φώναζαν συνθήματα, ενώ για λίγη ώρα υπήρξε και ένταση.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διμοιρίες της ομάδας ΟΠΚΕ βρίσκονταν στην πίσω πόρτα του κτιρίου, από όπου αποχώρησαν οι κατηγορούμενοι.