Μπάσκετ

All Star Game ΕΣΑΚΕ: Όταν η «λάμψη» του ήρθε το 2011 στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Την αναδρομή του στα προηγούμενα All Star Game συνεχίζει ο ΕΣΑΚΕ, μετρώντας αντίστροφα για τη γιορτή της Θεσσαλονίκης (9, 10 Φεβρουαρίου), το EKO ALL STAR GAME 2019, με την διοργανώτρια αρχή να κάνει ειδική αναφορά στο μεγάλο event που έλαβε χώρα στον Πύργο, το 2011, όπου και έλαμψε το άστρο του Αντώνη Φώτση.

Φυσικά αυτή η αναφορά μας προκαλεί και συγκίνηση, διότι ήταν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που έδειξε ότι το κλειστό του Πύργου μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά και πίκρα, αφού πλέον το μεγαλύτερο κλειστό του νομού είναι ανενεργό και με αρκετά προβλήματα.

Όπως αναφέρει τώρα ο ΕΣΑΚΕ γι’ αυτό το μεγάλο αθλητικό event:

“Υψηλού επιπέδου θέαμα, υψηλό σκορ, αμέτρητα “highlights”, σπουδαίοι σταρ και ένα γήπεδο γεμάτο σε μία ακόμη γωνιά της ελληνικής περιφέρειας. Αυτό ήταν το “μενού” του 19ου All Star Game που φιλοξενήθηκε το 2011 στον Πύργο. Οι Έλληνες έφτασαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε μία άνετη επικράτηση, με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Φώτση που μετέτρεψε το παιχνίδι σε διαγωνισμό καρφωμάτων.

Οι Έλληνες επίλεκτοι, με τους Βαγγέλη Αλεξανδρή και Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο, δεν είχαν προβλήματα σε ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι οι All Stars αγωνίστηκαν με μοναδική σκέψη τους το θέαμα. Το χάρηκαν εκείνοι οπότε το χάρηκε και ο κόσμος. Η ελληνική νίκη ήρθε με σκορ 141-122 και η συνολική επίδοση των 263 πόντων ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τότε στον θεσμό. Την ξεπέρασε ο περσινός αγώνας της Πάτρας.

Διαμαντίδης, Σπανούλης και Καλάθης έκαναν συναγωνισμό στις ασίστ προς όφελος των Φώτση και Μαυροκεφαλίδη που “φόρτωναν” πόντους το καλάθι των ξένων. Ο “Batman” τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, η πλειοψηφία των οποίων ήρθαν με καρφώματα κάτι που εκτίμησαν το κοινό του Πύργου αλλά και οι εκπρόσωποι του Τύπου που τον ανέδειξαν MVP της βραδιάς. Από την άλλη πλευρά, για τους ξένους επίλεκτους που είχαν στον πάγκο τους Ομπράντοβιτς και Πρίφτη, Μπάξτερ και Μπατίστ ήταν οι κορυφαίοι.

ΕΛΛΗΝΕΣ: Βουγιούκας 6, Καλάθης Π. 24 (2), Μαυροκεφαλίδης 22, Διαμαντίδης 13 (3), Σπανούλης 8, Καλάθης Ν. 11 (1), Καϊμακόγλου 4, Φώτσης 18 (2), Νικολαΐδης 11 (3), Χαρίσης 15, Περπέρογλου 4, Μπάρλος 5.

ΞΕΝΟΙ: Σμιθ 13 (1), Έρτσεγκ 4, Νεστέροβιτς 6, Τεόντοσιτς 7 (1), Νίκολας 10 (2), Χάρις 18, Παλάσιο 3 (1), Μπατίστ 14, Μπάξτερ 20 (1), Σίμονς 4, Μάρσαλ 11 (1), Τόμπσον 12 (1).

Οι διαγωνισμοί ήταν σαν μια επανάληψη των αντίστοιχων του Ηρακλείου αφού ο Λανς Χάρις και ο Ντρου Νίκολας έκαναν το “back to back”. Ο Χάρις δεν ήταν πια παίκτης του Κολοσσού H Hotels αλλά του Ίκαρου, όμως επιβεβαίωσε και στον Πύργο την έφεση του στα θεαματικά καρφώματα. Έβαλε τον τότε συμπαίκτη του ΜακΑλάρνι μεταξύ γραμμής των βολών και καλαθιού, πέρασε από πάνω του και κάρφωσε για να κερδίσει τον τίτλο.

Στα τρίποντα ο τελικός ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε καλύτερη επίδοση στον προκριματικό γύρο (19 πόντοι έναντι 16 του Αμερικανού), όμως ο Ντρου Νίκολας ήταν πιο “ζεστός” στον τελικό. Είχε 17 πόντους έναντι 13 του Σέρβου για να κατακτήσει τον τίτλο για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο.

Μπορεί ο αγώνας των All Stars να εξελίχθηκε σχετικά μονόπλευρα, όμως εκείνος των πιτσιρικάδων της εποχής ήταν για μία ακόμη χρονιά ντέρμπι. Η ομάδα “U22” με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο νίκησε την “U20” του Βαγγέλη Αγγέλου με 69-68. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος αν και ήταν στην πλευρά των ηττημένων, αναδείχτηκε MVP του παιχνιδιού.

UNDER 22: Μάντζαρης, Παπαντωνίου 9 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Αράπης, Παπανικολάου 5, Σλούκας 4, Παππάς 9 (2), Κασελάκης, Σαρικόπουλος 4, Τσακαλέρης 2, Μπόγρης 15, Γιάνκοβιτς 18.

UNDER 20: Μποχωρίδης, Καπινιάρης 1, Κατσίβελης 14 (1), Αντωνάκης 3 (1), Κανονίδης 2, Καραθανάσης 2, Ζούμπος, Νικολακόπουλος, Χρυσικόπουλος 14, Κουκουλάς 3, Ψαρόπουλος 2, Γεωργάκης 27 (1).”

Όλη η επικαιρότητα