Ηλεία

Αλλαγή «φρουράς» στο ΚΕΑΤ Ανδραβίδας: «Τελειότητα ήθος φιλότιμο και μαχητικό πνεύμα»

Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή διοίκησης χθες στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής στην Ανδραβίδα υπό την παρουσία του  Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Η αλλαγή «φρουράς» έγινε με όλες τις τιμές στις 10 το πρωί στον χώρο του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής Ανδραβίδας, με τον πανοσιολογιότατο  αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο να τελεί την Δοξολογία. Ο σμήναρχος (Ι) Αντώνης Πανίδης παρέδωσε στον σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Ζολώτα, μέχρι χθες υποδιοικητή του ΚΕΑΤ, την διοίκηση του Κέντρου Τακτικής Αεροπορίας.

«Απαιτητικοί στόχοι»

Ο νέος διοικητής σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλεται ακόμη και το τελευταίο ευρώ από τα πάσης φύσεως διατιθέμενα κονδύλια να εξαντλείται με απόλυτα ορθολογικό τρόπο λειτουργικότητας ως πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία. Σας καλώ λοιπόν όλους σε μια πολύ δύσκολη περίοδο να αναλάβετε πρωτοβουλίες με καινοτόμες ιδέες όπου απαιτείται και είναι εφικτό  και συλλογικά να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις  να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις. Οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι πολλοί και κάποιοι ιδιαίτερα απαιτητικοί για την υλοποίησή τους. Όλοι πρέπει να επιζητούμε σε επαγγελματικό επίπεδο την τελειότητα και σε προσωπικό επίπεδο ήθος φιλότιμο και μαχητικό πνεύμα έτσι ώστε να αποτελούμε παράδειγμα όχι μόνο στο προσωπικό που μας εμπιστεύεται η πατρίδα να εκπαιδεύσουμε  αλλά και για τους συμμάχους που θα καλούμαστε να εκπαιδεύουμε και να συνεργαζόμαστε μαζί τους σε ασκήσεις »

Ο απελθών διοικητής σμήναρχος (Ι) Αντώνης Πανίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον σημαντικό ρόλο που επιτέλεσε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής Ανδραβίδας στην οργάνωση, σχεδίαση και εκτέλεση της άσκησης «Ηνίοχος 2018», ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλο το έργο και τις δράσεις του Κέντρου.

Μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ακολούθησε δεξίωση στον κήπο του ΚΕΑΤ. Κατά την διάρκεια της δεξίωσης ο πρόεδρος της ΔΕ Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης παρέδωσε στον σμήναρχο κ. Πανίδη αναμνηστικό δώρο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών και μέλη των οικογενειών του απελθόντος και του νέου διοικητή.

Όλη η επικαιρότητα