Χωρίς κατηγορία

Αλλαγή ηγεσίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

apokentrom.jpg

Ορκίστηκαν, σήμερα, στην Αθήνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας και Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Γιώργος Διδασκάλου.

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς, από νωρίς το πρωί, συμμετείχαν σε δύο ευρείες και ιδιαίτερα σημαντικές συσκέψεις. Η πρώτη, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπό την προεδρία του  Υπουργού Αναπληρωτή, Σταύρου Καλαφάτη και αφορούσε την αναδιάρθρωση και τα προβλήματα των δασικών υπηρεσιών, εν όψει και των επικείμενων, εντός των επομένων ημερών, νέων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Αγγελάκας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη δημιουργία μιας σύγχρονης δασικής πολιτικής, με αναπτυξιακό χαρακτήρα, ενώ τόνισε την επιτακτική ανάγκη για κωδικοποίηση και απλούστευση της δασικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης, ενημέρωσε τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας ότι με τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία, που θα κατατεθεί, άμεσα, στη Βουλή, επιλύονται σημαντικότατα ζητήματα, όπως οι εγκρίσεις επεμβάσεων σε δάση και δασικές εκτάσεις, η εκτέλεση των πράξεων χαρακτηρισμού εντός χρονικού διαστήματος 45 ημερών, η ρύθμιση θεμάτων δασωθέντων αγρών, τρόποι λειτουργίας επιτροπών και μια σειρά από άλλα χρονίζοντα θέματα.

Συμφωνήθηκε η συγκρότηση 5μελούς επιτροπής, που θα εισηγηθεί στα Υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών συγκεκριμένες προτάσεις για την αρτιότερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών Γιώργος Αμοργιανιώτης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών Κώστας Δημόπουλος, οι Γενικοί Διευθυντές Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όλη η επικαιρότητα