Eshop Life Γυναίκα

Αλλάξτε ριχτάρια, αλλάξτε σαλόνι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανακαινίσετε το σαλόνι σας. Μπορείτε να το βάψετε, να αλλάξετε θέση στα έπιπλα, να αγοράσετε καινούργια ή απλά… να αλλάξετε ριχτάρια! Διαλέξτε τη χρωματική παλέτα που σας αρέσει, ταιριάξτε τα ριχτάρια σας με τα ανάλογα διακοσμητικά (μαξιλαράκια, βάζα, κηροπήγια) και δείτε το χώρο σας να ανανεώνεται.
Οι πιο συνηθισμένες απορίες που θα έχετε είναι: Ποια ριχτάρια είναι κατάλληλα για κάθε εποχή; Πώς θα βρω το σωστό μέγεθος για τους καναπέδες μου και πώς θα διαλέξω τα πιο ταιριαστά χρώματα στο σπίτι μου; Θα πρέπει απλά να γνωρίζετε τα παρακάτω:
Όσον αφορά τις εποχές, τα ριχτάρια χωρίζονται σε χειμερινά και καλοκαιρινά, με βάση την ποιοτική τους σύνθεση.

Τα ριχτάρια τα οποία υφαίνονται κυρίως από βαμβάκι θεωρούνται καλοκαιρινά. Το βαμβάκι, είναι μια φυσική πρώτη ύλη, η οποία έχει την ικανότητα να διαπερνάται από τον αέρα, και θεωρείται καταλληλότερο για το καλοκαίρι ως πιο δροσερό. Είναι επίσης ελαφρύτερο σαν πρώτη ύλη από το συνθετικό, με αποτέλεσμα τα βαμβακερά ριχτάρια να μην είναι τόσο σταθερά πάνω στον καναπέ και να ξεστρώνονται με μεγαλύτερη ευκολία.
Μια και το καλοκαίρι, τα χειμερινά ριχτάρια θα σας ζεστάνουν υπερβολικά, προτιμήστε καλοκαιρινά ριχτάρια που να έχουν στη σύνθεσή τους και λίγο συνθετικό μέσα (όπως π.χ. 80% βαμβάκι – 20% polyester) για να είναι πιο στητά και να μην ξεστρώνονται τόσο εύκολα.

Το πιο σύνηθες υλικό για το χειμώνα είναι το chenille. Το chenille, και πιο συγκεκριμένα το συνθετικό chenille, είναι ένα ύφασμα που κατασκευάζεται με μίξη ινών από βαμβάκι, polyester ή/και ακρυλικό. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο στητό, βαρύ και πολυτελές ριχτάρι, που πέφτει πιο όμορφα στον καναπέ, είναι όμως πιο ζεστό και δεν συστήνεται για τους καλοκαιρινούς μήνες. Εξαιτίας της ύφανσής τους, τα ριχτάρια από chenille είναι στις περισσότερες περιπτώσεις διπλής όψης κι έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και απ’ τις 2 πλευρές.

Άλλες ποιότητες ριχταριού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα είναι το suede καθώς και η οικολογική γούνα, τα οποία παράγουν ένα ακόμα πιο πολυτελές αποτέλεσμα, ωστόσο πολλές φορές χρειάζονται προσοχή στη διατήρηση, καθώς είναι ευαίσθητα υλικά που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως στεγνό καθάρισμα κ.λπ.
Στο Spitishop μπορείτε να διαλέξετε εύκολα το ριχτάρι που θα ταιριάξει στο δικό σας σπίτι, επιλέγοντας την ποιότητα που σας ενδιαφέρει από τα ΦΙΛΤΡΑ στην αριστερή πλευρά του ηλεκτρονικού μας καταστήματος:

Όσον αφορά το κατάλληλο μέγεθος για τον καναπέ σας, τα ριχτάρια χωρίζονται σε 4 μεγέθη:

  • Πολυθρόνας (ριχτάρια με μέγεθος από 130x170 έως 210x180)
  • Διθέσιου (ριχτάρια με μέγεθος από 170x240 έως 210x250)
  • Τριθέσιου (ριχτάρια με μέγεθος από 170x280 έως 210x310)
  • Τετραθέσιου (θεωρούνται ριχτάρια με μέγεθος από 170x320 έως 210x350)

Για να καταλάβετε ποιο μέγεθος είναι το κατάλληλο για εσάς, αν θέλετε το ριχτάρι να καλύψει όλο τον καναπέ σας και όχι μόνο τα μαξιλάρια του, θα πρέπει με ένα μέτρο ή μια μεζούρα να μετρήσετε την επιφάνεια του καναπέ καθώς και το μπράτσο έως και το σημείο που θέλετε να πέφτει το ριχτάρι.

Αν ο καναπές σας είναι γωνιακός, τότε θα πρέπει να μετρήσετε τα 2 κομμάτια του σαν να είναι ξεχωριστοί καναπέδες και να πάρετε ένα ριχτάρι για το κάθε κομμάτι. Αποφύγετε να πάρετε ένα ενιαίο κομμάτι για να καλύψετε όλο τον καναπέ, καθώς θα ξεστρώνεται πολύ εύκολα και το τέντωμα που θα κάνει στο σημείο που ενώνονται οι καναπέδες θα φαίνεται άσχημο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κατάλληλα ριχτάρια για έναν γωνιακό καναπέ είναι αυτά του διθέσιου και του τριθέσιου.

Αν θέλετε να τοποθετήσετε το ριχτάρι στον καναπέ σας απλά για διακόσμηση, χωρίς δηλαδή να καλύψετε όλη του την επιφάνεια, προτιμήστε μια διάσταση μικρότερη από τη δική του: για παράδειγμα αν ο καναπές σας είναι 3θέσιος, επιλέξτε ένα ριχτάρι διθέσιου ή πολυθρόνας, ανάλογα με το πώς έχετε σκεφτεί να το τοποθετήσετε.

Για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος και τη σωστή διάσταση, χρησιμοποιήστε τα φίλτρα στο πλάι της σελίδας.

Το τελευταίο βήμα για να βρείτε τα νέα σας ριχτάρια είναι να διαλέξετε το κατάλληλο χρώμα και σχέδιο που θα κάνει το χώρο σας να ξεχωρίσει!

Στο Spitishop θα βρείτε όλες τις νέες συλλογές και τα πιο καινούργια και υπέροχα σχέδια σε ριχτάρια των μεγαλύτερων επώνυμων brands όπως οι Gofis Home, Das Home, Ravelia, Guy Laroche, Kentia, Makis Tselios, Nef Nef, Nima Home, Palamaiki, Rythmos, κ.α. εταιρίες που το όνομά τους είναι συνυφασμένο με την υψηλή ποιότητα και αισθητική των προϊόντων που σχεδιάζουν.

Επιλέξτε το χρώμα και το σχέδιο που θέλετε χρησιμοποιώντας τα φίλτρα στ’ αριστερά για να δείτε μόνο τα ριχτάρια που ταιριάζουν με τον δικό σας χώρο και συνδυάστε τα με διακοσμητικά μαξιλάρια, τραβέρσες, βάζα και χαλιά για να ολοκληρώσετε το look του χώρου σας.

Κάνοντας αυτά λοιπόν τα 3 απλά βήματα θα ανανεώσετε το σαλόνι σας και θα το φτιάξετε έτσι όπως το ονειρεύεστε! Πατήστε εδώ και ξεκινήστε!

Ριχτάρια Καναπέ

Όλη η επικαιρότητα