Ηλεία

«Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τον Δήμο Ήλιδας»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Ομάδας εργασίας για την Αναβάθμιση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας.
Ακούστε το άρθρο

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Αμαλιάδας παραμένει χωρίς ζωντανή εκπομπή. Η απραξία του Δημάρχου Ήλιδας, τα φανταστικά σενάρια περί μη νομιμότητας λειτουργίας, μας αναγκάζουν να σταματήσουμε να παλεύουμε για το Ραδιόφωνο. Προτείνουμε το ίδιο να πράξει και ο Ανδρέας Παπαδάκος, που τον κοροϊδεύουν, τον λασπολογούν και κανείς τους δεν τον υπερασπίζεται για το έργο του, τις ιδέες του, τις δωρεές του. Φτάνουν μέχρι και να κλειδώνουν έξω τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αμαλιάδας, σαν να είναι ο χώρος Ιδιωτικός, το Μαγαζί τους. «Είναι δυνατόν να αλλάζονται κλειδωνιές σε Δημόσιο χώρο και εμείς να το ανεχόμαστε»; Πού είναι ο σεβασμός στον Δημόσιο χώρο, οι νόμιμες διαδικασίες, στους κοινούς αγώνες;

Όλα πάνε στραβά στην πόλη και τρανό παράδειγμα το Δημοτικό Ραδιόφωνο Αμαλιάδας. Ακόμα και τώρα που δημοσιοποιείται το Δελτίο τύπου είναι κλειδωμένα μέσα ο εξοπλισμός των Η/Υ και τα νέα γραφεία που αγόρασε ο Ανδρέας Παπαδάκος για τη λειτουργία του Σταθμού.

Στις 8 Αυγούστου 2022 με τίτλους «70 χρόνια Δημοτικό Ραδιόφωνο Αμαλιάδας», «Επανεκκίνηση με νέο πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο του 2022», δημοσιοποιήθηκε Δελτίο τύπου, στο οποίο με λίγα λόγια έθετε τους στόχους για τη λειτουργία του ιστορικού σταθμού συμβαδίζοντας με τον χαρακτήρα του και τους σκοπούς για το οποίο ιδρύθηκε.

Η ομάδα που συγκροτήθηκε για να ξεπεράσει τα λειτουργικά εμπόδια της επανεκκίνησης είχαν καθαρά χαρακτήρα οργανωτικό. Δηλαδή πού πονάει ο Σταθμός; α) Στις Διαφημίσεις, β) Στο περιεχόμενο, γ) Στην οργανωτική του υποστήριξη. Γι’ αυτό ο καθ’ ύλην αρμόδιος Ανδρέας Παπαδάκος σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη μας εμπιστεύτηκε να «φτιάξουμε» μία πρόταση λειτουργίας έως τέλη Αυγούστου, να την καταθέσουμε στους ιδίους και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θεόδωρο Τριγωνίδη και να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες λειτουργίας, με πυρήνα ένα μαγκαζίνο 2ωρο που να δίνει ζωντάνια στον σταθμό και να δίνει το στίγμα της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και της αναγκαιότητας του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας στους πολίτες της. Όλα τα έξοδα του νέου εξοπλισμού του εγχειρήματος (Η/Υ, σταθμοί γραμματείας, φυλλάδια διαφημιστικά κ.λπ.) θα τα έβαζε ο συνήθης ύποπτος Ανδρέας Παπαδάκος, όχι μόνο επειδή ήθελε διακαώς να ξεκινήσει ο Σταθμός αλλά και για να μην επιβαρύνει τα οικονομικά του Σταθμού.

Επίσης έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Αείμνηστου Μπεράτη και στα 70 χρόνια λειτουργίας προβλέφθηκε να υπάρχει επετειακή πανηγυρική αρχή στο Ραδιόφωνο, ενώ παράλληλα να προετοιμαστεί το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδας, να υλοποιηθεί στην Αμαλιάδα. Τονίζουμε ότι τα Δημοτικά ραδιόφωνα της Ελλάδας λειτουργούν συμπληρωματικά με τη λειτουργία των Ιδιωτικών Ραδιοφώνων. Ποτέ ανταγωνιστικά. Γι’ αυτό θελήσαμε να ακολουθήσουμε το μοντέλο του Δημοτικού ραδιοφώνου της Τρίπολης. Το εν λόγω Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στα διαφημιστικά spot. Ήδη έχουμε 5 spot που μάλλον τελικά κανείς δεν θα ακούσει. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, θέλησαν να μας βοηθήσουν λογιστικά, οργανωτικά και με εκπομπές ποικίλης ύλης. Πρωταγωνιστής σε όλα αυτά θελήσαμε να είναι ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος Θεόδωρος Τριγωνίδης ο οποίος σύμφωνα με το καταστατικό, έχει βγει από 7μελες Διοικητικό Συμβούλιο, που έχει τοποθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας. Διευκρινίζουμε οτι Πρόεδρος του Δ.Σ. του σταθμού είναι ο Ανδρέας Παπαδάκος που τοποθετήθηκε με απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη. Εδώ και πάλι να ενημερώσουμε οτι ο Δημοτικός Σταθμός Αμαλιάδας είναι Ανώνυμη Εταιρεία ειδικού σκοπού, με ποσοστό ιδιοκτησίας κατά 98% από τον Δήμο Ήλιδας και 2% από την κ. Μπεράτη.

Η μελέτη λειτουργίας του Σταθμού κατατέθηκε στον Ανδρέα Παπαδάκο, στον Δήμαρχο Ήλιδας και στον Θεόδωρο Τριγωνίδη στις αρχές Σεπτεμβρίου και συνεννοηθήκαμε για την αρχή λειτουργίας στις 20 Σεπτεμβρίου 2022. Έτσι στο ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών της Ελλάδας, η Αμαλιάδα να είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρόγραμμά της, να «κλείσει» ραντεβού με όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά ραδιόφωνα της χώρας (9,84 Αθήνα, TV100 Θεσσαλονίκη, το Δημοτικό Ραδιόφωνο των Ιωαννίνων, ανταποκρίσεις από Άργος, Τρίπολη και Πρέβεζα) για να υπάρξει ειδικά την πρώτη εβδομάδα μία οργανωμένη και σοβαρή πρόταση στην κοινωνία της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα κλείστηκαν εξασφαλισμένες υποτροφίες από μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα δημοσιογραφίας για παιδιά από την Αμαλιάδα, ως ένδειξη σεβασμού στον αείμνηστο Σπύρο Μπεράτη. Επίσης επιχειρηματικοί όμιλοι μεγάλων εταιρειών που παρευρίσκονταν στο συνέδριο της Πρέβεζας εκδήλωσαν ενδιαφέρον διαφήμισης και προβολής του Σταθμού. Επισημαίνουμε οτι το Συνέδριο της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2022. Από τις 5 Σεπτεμβρίου με υπόδειξη του Διευθύνοντα Συμβούλου πλησιάσαμε τον Θεόδωρο Τσαπάρα, να ενσωματωθεί στην ομάδα και μάλιστα χωρίς προαπαιτούμενα. Άλλωστε φάνηκε η αγάπη του για τον Σταθμό, όταν του έγινε η πρόταση. Παράλληλα ζητήσαμε από τον Διευθύνοντα σύμβουλο να ενημερώσει τα υπόλοιπα μη παραιτημένα μέλη του Δ.Σ. ως όφειλε, για τη μελέτη και τα σχέδια. Επίσης με την κάθοδο του Προέδρου να γίνει Διοικητικό Συμβούλιο πάντα σύμφωνα με το καταστατικό και τις διατάξεις.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα σε μία από τις πολλές πρόβες των υπαλλήλων και των ανθρώπων που θα έτρεχαν το magazino, μαζευτήκαμε στον Σταθμό να εργαστούμε για την εκπομπή και για τα άλλα οργανωτικά θέματα. Με μεγάλη μας έκπληξη οι κλειδωνιές είχαν αλλάξει χωρίς να ενημερωθούμε. Πήραμε διαδοχικά τον Ανδρέα Παπαδάκο και τον Γιάννη Λυμπέρη αν γνωρίζουν κάτι, αλλά δεν ήξεραν τίποτα. Πήραμε τον Θεόδωρο Τριγωνίδη και μας ανακοίνωσε ότι άλλαξε τις κλειδωνιές «γιατί δεν του αρέσουν μερικά πράγματα που γίνονται».

Η ομάδα επανεκκίνησης και ο Ανδρέας Παπαδάκος περίμεναν στωικά μία εβδομάδα να γίνει παρέμβαση διαβούλευσης μεταξύ Δημάρχου και Διευθύνοντα Συμβούλου. Τελικά την άλλη Δευτέρα, μία εβδομάδα μετά, το μεσημέρι ο Γιάννης Λυμπέρης πήρε τον Θεόδωρο Τριγωνίδη και το βράδυ ανέφερε ο Δήμαρχος οτι «όταν έρθει ο Ανδρέας Παπαδάκος, θα γίνει Δ.Σ. και θα βρουν ο Θ. Τριγωνίδης και ο Ανδρέας Παπαδάκος».

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022, σχόλια, παρασχόλια, παρενοχλήσεις υπήρχαν στο facebook, στα καφενεία, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς συνεχίζαμε αφού είχαμε συνεννοηθεί με τους 3 παράγοντες (Ανδρέα Παπαδάκο, Γιάννη Λυμπέρη και Θεόδωρο Τριγωνίδη) να προχωρήσουμε στην επανεκκίνηση του Σταθμού, ειδικά όταν υπάρχει σε εξέλιξη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ριζική και ουσιαστική ρύθμιση των «ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΟΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ». Ο Ανδρέας Παπαδάκος είναι ήδη κοντά μία εβδομάδα στην Ελλάδα και στην Αμαλιάδα και ακόμα περιμένουμε εμείς και η κοινωνία της Αμαλιάδας για την έναρξη λειτουργίας του Σταθμού.

Μετά από τα παραπάνω και φτάνοντας Οκτώβρη θεωρούμε ότι ο εμπαιγμός και η Αλητεία ορισμένων δεν μας επιτρέπει να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. Δουλέψαμε χωρίς χρήματα, πάντα στο όραμα Μπεράτη, μέσα στις νόμιμες διαδικασίες, δεχτήκαμε πόλεμο είτε του στυλ «γιατί εσείς και όχι εγώ» είτε το αμίμητο «δεν είναι νόμιμες οι διαδικασίες». Ακόμα το πιο αναληθές οτι δημιουργούμε έναν σταθμό που θα έχει πολιτικό παραταξιακό χρώμα. Αφενός τα βιογραφικά μας είναι στη διάθεσή σας αφετέρου δεν μας λένε ποιο νόμο ή ποια διάταξη του καταστατικού καταστρατηγούμε με αυτά που θα κάναμε. Θα πρέπει να γνωρίζετε και σας προλαβαίνουμε, γιατί θα πέσετε στη λούμπα της απάντησης με λάσπες, οτι το καταστατικό του 2010 του Δημοτικού Σταθμού Αμαλιάδας το έχει συγγράψει και νομιμοποιήσει ο Δικηγόρος Απόστολος Λιώσης, τον οποίο φυσικά ρωτήσαμε για πολλά θέματα Α.Ε. πάντα με την υπόδειξη του Ανδρέα Παπαδάκου. Προτείνουμε να το διαβασετε το καταστατικό. Όσον αφορά τον κ. Κωνσταντόπουλο και τους άλλους που κρύβονται στις σκιές, θα μπορούσαν απλά να διαπιστώσουν ότι έχουμε στην ομάδα ανθρώπους από όλα τα κόμματα και τις παρατάξεις.

Δεν προέβλεψαν ότι η δημοσιότητα που έχουμε δώσει, είναι για να διαφημίσουμε την πόλη συνολικά. Αν κάναμε κάτι πονηρό ή μη νόμιμο δεν θα προβάλλαμε τίποτα, όπως κάνουν πολλοί και πολλές στις δικές τους πολιτικές αποφάσεις. Η στήριξη των 20 Δημοτικών Ραδιοφώνων και των ανθρώπων τους (Δικηγόροι, Λογιστές, managers, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι) έχουν διατεθεί για το Ραδιόφωνο, να τους χρησιμοποιήσουμε για το οτιδήποτε, είναι η τρανή μας απόδειξη αποτελεσματικότητας και συνεργασίας με τεχνοκράτες, Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν; Δεν βλέπουν; Δεν συγκρίνουν πώς πρέπει να είναι ένας Δημοτικός Σταθμός και πώς είναι απλά ένας Σταθμός; Όλα τα ξέρετε;

«Τώρα γίνεται Δυσφήμιση πανελλαδικής εμβέλειας».

Το χειρότερο απ’ όλα είναι η κοροϊδία που υφίσταται ο Ανδρέας Παπαδάκος. Όχι μόνο βάζει χρήματα, όχι μόνο ασχολείται και πιέζει να γίνουν πράγματα για τον τόπο, αλλά τρώει και τη λάσπη από πάνω. Όπως με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας έτσι και με το Ραδιόφωνο της Αμαλιάδας οι γνωστοί άγνωστοι ξαναχτύπησαν. Να μην γίνει τίποτα, ειδικά να μην το κάνει ο Παπαδάκος και φανεί στα πράγματα. Και επειδή η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει θεωρούμε ότι την κύρια ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, που δεν μας στήριξε, αποφασίζει τη λειτουργία, μετά το «παίζει» «Πόντιος Πιλάτος» και φυσικά άλλες είναι οι προτεραιότητές του. «Δεν παίζονται στη ζυγαριά τα θέματα αξιοπρέπειας». Κωλυσιεργία στο έπακρο για να φανεί οτι ο Παπαδάκος τον έχει ανάγκη.

Προσωπικά εγώ ο Άκης Χουζούρης, παραιτούμαι από τη θέση του άμισθου ειδικού συνεργάτη του Δήμου Ήλιδας, στα θέματα Ομογένειας, Τρίτης Ηλικίας και Εθελοντισμού. Έχω ήδη στείλει την παραίτησή μου στα γραφεία του Δημάρχου.

Πρωτεργάτης της προσπάθειας επαναλειτουργίας του Ρ/Σ Αμαλιάδας, κλήθηκε και τέθηκε επικεφαλής άμισθα ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος (η σύζυγός του κατάγεται από την Αμαλιάδα) που για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σαφώς απογοητευμένος ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος παραιτείται από τη θέση τονίζοντας ότι αυτήν την επανεκκίνηση την ήθελε και ο Σπύρος Μπεράτης ο οποίος βραβεύτηκε λίγο πριν πεθάνει από τον ίδιο, εκπροσωπώντας την Πανελλήνια Ένωση Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδας.

Από την άλλη επειδή γνωριστήκαμε και με τα άλλα παλικάρια που ηγούνται των πολιτικών πραγμάτων στην Αμαλιάδα, να ξέρετε ότι δεν παραιτούμαστε από τα πράγματα αλλά γινόμαστε πιο δυνατοί για να σπάσουμε αυτή τη συμμαχία της απραξίας.

Όσο για τους πολιτικούς της δεκάρας που κουτσομπολεύουν, που παίρνουν τηλέφωνα και κινδυνολογούν, που έχουν το θράσος να εκβιάζουν άνεργες μητέρες, προσποιούνται Ηθική και Τεχνογνωσία, αλλά είναι «κενοί» άνθρωποι τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκλογές του 2023, Βουλευτικές και Αυτοδιοικητικές. Και επειδή όλα τα περιμένεις σ’ αυτή τη ζωή από τέτοιους ανθρώπους, επιφυλασσόμαστε κατά παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

Συντονιστική Ομάδα εργασίας για την Αναβάθμιση του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας

Όλη η επικαιρότητα