Ηλεία

Αμαλιάδα: 21χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο και περίμενε 25 λεπτά στο οδόστρωμα το ασθενοφόρο! – Διαψεύδει την αναμονή το ΕΚΑΒ (νεότερο)

troxaio-3.jpg

Νεότερη ενημέρωση 13:15: To γραφείο Τύπου του ΕΚΑΒ απέστειλε στο patrisnews.com την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή το δημοσίευμα:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 22/1/2014 στο κέντρο της Αμαλιάδας (έξω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας), βάσει των οποίων 21χρονος περίμενε επί είκοσι πέντε λεπτά πεσμένος στο οδόστρωμα το ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως η κλήση στο Ε.Κ.Α.Β. για το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στις 11:26 και αφού έγινε
άμεση διαβίβαση στο πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο, αυτό αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 11:34!

Επομένως, βάσει των επίσημων αρχείων καταγραφής του περιστατικού, ο χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν 8 λεπτά (και όχι 25 που αναφέρεται στα διάφορα ΜΜΕ) πράγμα που καθιστά προφανές ότι το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος των πολιτών της χώρας, με τους διασώστες του να διεκπεραιώνουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν (άμεσων και μη), κάνοντας ότι
είναι εφικτό για να φτάσουν με τα ασθενοφόρα στα διάφορα συμβάντα.

θα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση
της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας
115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000
F.: 213 214 3222
E.: ekab@ekab.gr
url:www.ekab.gr»
Επί είκοσι πέντε λεπτά πεσμένος στο οδόστρωμα στο κέντρο της Αμαλιάδας, έπειτα από τροχαίο, βρισκόταν χθες το πρωί ένας 21χρονος αναμένοντας το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Φιλικής Εταιρείας και Πολυτεχνείου, έξω από το Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας λίγο μετά τις 11 μετά το πρωί, σε μια διασταύρωση όπου τα τροχαία ατυχήματα τείνουν να γίνουν ρουτίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 21χρονος εκινείτο επί της Φιλικής Εταιρείας με κατεύθυνση προς Καλαβρύτων, όταν διερχόμενο αγροτικό τύπου φορτηγάκι που εκινείτο επί της οδού Πολυτεχνείου και οδηγούσε ένας 33χρονος, φέρεται να παραβίασε τη σήμανση STOP, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μοτοποδήλατο.

Ο 21χρονος οδηγός έπεσε στο οδόστρωμα, με συνέπεια να υποστεί κατάγματα και περίοικοι που πετάχτηκαν από καταστήματα και γραφεία έτρεξαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα, κάλεσαν ασθενοφόρο, ωστόσο ενημερώθηκαν ότι το ασθενοφόρο θα έπρεπε να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο του Πύργου, κατά συνέπεια ο νεαρός χρειάστηκε να παραμείνει στο οδόστρωμα για τουλάχιστον 25 λεπτά!

Όταν έφθασε το ασθενοφόρο, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας.

Μ.Κ.

Όλη η επικαιρότητα