Ελλάδα Πολιτισμός

Αμαλιάδα: «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» στην Οικία Τατάνη

Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη συνάντηση της Ομογένειας πραγματοποιείται απόψε στις 9  το βράδυ στον κήπο της οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα, όπου και θα πραγματοποιηθεί το «2ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία  Ομογενών Αμερικής – Καναδά και με την συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη.

Μετά τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε η περσινή πρώτη διοργάνωση και την μεγάλη συμμετοχή των Ηλείων ομογενών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον πανέμορφο χώρο, για φέτος οι προσδοκίες όλων είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος του κτιρίου Τατάνη δεν αποτελεί τυχαία επιλογή για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού πρόκειται για την ιστορική οικεία της οικογενείας του Πέτρου Τατάνη, του πρώτου εκδότη και ιδρυτή της μεγαλύτερης Ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ».

Στο φετινό πρόγραμμα οι επισκέπτες Ηλείοι ομογενείς θα έχουν την χαρά να απολαύσουν εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, την Φιλαρμονική των Λεχαινών «Ορφεύς» σε κομμάτια μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης και ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά και τραγούδια της ξενιτιάς, υπό τον μαέστρο Ευρυσθένη Χατζηγιάννη.

Μαζί τους θα συμπράξουν στο βιολί η Αλεξάνδρα Συλαϊδή και στην ερμηνεία η Στεφανία Συλαϊδή. Επίσης, από την Θεατρική Ομάδα Ήλιδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» θα πραγματοποιηθεί μια αφηγηματική αναδρομή με ζωντανές εικόνες από την μετανάστευση των Ελλήνων, σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. Τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάσουν όλες τις μεταναστευτικές περιόδους από τον 16ο  αιώνα έως και τις μέρες μας.

Όλη η επικαιρότητα